У Скупштинској сали Општине Модрича,  04. јануара 2019. године потписани су уговори о стипендирању нових студената којима је стипендија додијељена за академску 2018/2019. годину.

Потписивању je присуствовао начелник општине Младен Крекић са сарадницима. Начелник Крекић је поздравио студенте, пожелио им срећну Нову годину, пуно успјеха у даљем школовању и рекао: „Јако сам срећан када на једном мјесту видим оволико младих и паметних људи. Положили су прву годину и стекли право на малу финансијску помоћ од општине Модрича.  Настојимо да стипендије буду на вријеме и да на тај начин помогнемо њиховим родитељима у сношењу трошкова. Студентима који нису остварили право на стипендију помоћи ћемо у виду једнократних помоћи.  Желим им свима да заврше факултетe, да се поново врате у свој града а до тада да буду мали амбасадори Модриче.“

Општина Модрича је до сада стипендирала 1209 стундената и тај број се ове године повећава за 68 нових и износи укупно 1277 стипендиста. На списку општинских стипендиста тренутно се налази укупно 203 студента.  У академској 2018/2019. години стипендија ће се исплаћивати за 175 студената, од којих:

  1. 107 студената из ранијих година и
  2. 68 нових студената, а
  3. за 28 студената тренутно мирује право на исплату стипендије.

У сарадњи са привредницима са простора наше општине утврђена су и дефицитарна занимања и то : студиј технологије – смјер oбућарска технологија и дизајн, студиј машинства, студиј електротехнике и студиј пољопривреде- смјер хортикултура. Дефицитарна занимања су бодована са додатних 30 бодова а то право остварило је 5 студената.

На конкурсу се укупно пријавио 71 студент. Првобитно је одобрено 60 стипендија, међутим одлуком  начелника општине тај број се повећао на 68.

Студентима општине Модрича  исплаћују се стипендије у мјесечном износу од 100 КМ, с тим да се за 30 % увећава студентима који су у претходној години студија положили све испите и постигли успјех 8,00 и више и износи 130 КМ.

У 2019. години за стипендирање студената из буџета општине Модрича планирано је издвајања у висини од 200.000,00  КМ.

„Овај Уговор ми много значи јер ће ми стипендија добро доћи у току даљег студирања. Значајна је подршка и нашим родитељима јер знамо да неко стоји иза нас а то је наша Општина“, рекао је Горан Савић, студент друге године Машинског факултета у Новом Саду.

„За мене ова стипендија много значи а претпостављам и за остале колеге студенте из више разлога. Превенствено што је општина Модрича уочила рад и труд који смо уложили на факултету и наградила нас у виду ове стипендије. То ће нас мотивисати да и у наредном периоду наставимо марљиво радити“, изјавио је Слађан Стојић, студент друге годиле Факултета политичких наука у Београду.