У згради Општинске управе Модрича, 3.8.2018. године је извршено потписивање уговора о додјели „CNC“ глодалице за дрво између Општине Модрича и Ђорђе Прљете.

„UNDP“ у БиХ је у сарадњи са локалним заједницама у априлу 2017. године расписао јавни позив за заинтересована лица која желе да учествују у „Start up” програму, те је Општинска управа Модрича одржала инфо дан на којем су сви присутни упознати о садржају и циљу програма. Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је за вријеме трајања позива свим заинтересованим особама пружило стручну подршку приликом израде пројектних апликација за пријаву. Од пет корисника за које су урађене апликације са територије општине Модрича, Ђорђо Прљета је одабран за учешће у програму  заједно са још девет особа из БиХ, те је након процеса обуке и учешћа на финалном догађају у Сарајеву на којем су презентиране пословне идеје одабран и за подршку као другопласирани учесник програма.

Ђорђо Прљета је награђен са грантом од 7.000 КМ који је искористио за набавку машине која ће му помоћи у обављању своје пословне дјелатности, а која се састоји од израде сувенира, накита и украсних предмета.

„Start up“ програм је финансиран у склопу пројекта Локални интегрисани развој којег финансира Европска унија, а имплементира га Развојни програм Уједињених нација у сарадњи са локалним заједницама широм БиХ.