У поводу Божића, 4. јануара 2017. године, представници општинске управе, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Министарства за избјегла и расељена лица посјетили су Колективни центар у Доњим Кладарима. Колективни центар се редовно посјећује и поводом васкршњих празника, као и у другим приликама невезано за празнике.

У Колективном центру  смјештено је 17 корисника од чега је 13 самаца и 2 породице по 2 члана. То су лица чија је имовина уништена. Поједини корисници остварују одређена права и то: 4 пензионера, 4 корисника новчане помоћи Центра за социјални рад и туђе помоћи и његе, 1 корисник борачког додатка и 1 РВИ. Преостали број њих 7 корисника немају властитих примања, док за 5 најугроженијих лица, старих и болесних Црвени крст бесплатно обезбјеђује хљеб сваки дан а паштете и нареске повремено.

Овом приликом уручено је укупно 20 пакета са храном и хигијеном. Пакети су уручени и борцима Војске Републике Српске и социјално угроженим лицима.

„Као и сваке године поводом Божићних празника посјетили смо Колективни центар. У име Начелника општине, у име Општинске управе уручили смо скромне пакете. Најбитније јесте да је у току изградња 22 стамбене јединице гдје ће корисници овог центра бити трајно стамбено збринути. Очекује се да ће током љета бити изграђене те стамбене јединице, да ће бити потпуно опремљене и предате овим корисницима. Поред тога што смо данас дошли у посјету корисницима Колективног центра, ми ћемо посјетити још одређен број породица које су социјално угрожене  као и породица из категорије бораца војске Републике Српске имајући у виду да су ови божићни празници за посјете,“ изјавила је Боса Новаковић, начелник одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове.

У Колективном центру је у функцији централно гријање, а као и претходних година општина је обезбиједила и плаћа ложаче за цијелу грејну сезону као и домара током цијеле године који води бригу о корисницима Центра.

„Ми сваке године по неколико пута добијемо помоћ од Општине Модрича и та помоћ нам веома добро дође. Овдје сам већ десет година а прије тога сам живио у Градачцу. Ове године се требамо преселити у нове станове и сви се веома радујемо томе,“ рекао је Мирко Марјановић, корисник Колективног центра.

У току је трајно рјешавање стамбеног питања корисника Колективног центра. У улици Василија Острошког, Мјесна заједница Модрича 5, граде се 22 стамбене јединице у којим ће бити смјештена 22 самца, од чега 12 из Колективног центра и 10 из социјално угрожених категорија. Изградња 22 стамбене јединице се реализује у оквиру пројекта   ЦЕБ 2 – Затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења. Пројекат финансира Република Српска и Босна и Херцеговина кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе. Имплементатор пројекта је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а уговорена вриједност изградње објеката је 1.041.361,17 КМ. Општина Модрича је обезбиједила локацију, пројектну документацију и инфраструктурне прикључке, што до сада износи 150.438,13 КМ. Извођач  радова је „Јокић инвест“ д.о.о. Зворник, а рок за извођење радова је 120 дана. Кортисницима ће током 2018. године бити предате на кориштење потпуно опремљене стамбене јединице.

„Захваљујем се од срца општини на помоћи. Желим свима здравља и весеља у новој години,“ рекла је Видовић Софија, корисник Колективног центра.

Након подјеле пакета делегација је обишла градилиште 22 стамбене јединице у улици Василија Острошког.