Дјечија недјеља обиљежава се прве седмице октобра мјесеца. Овогодишња  Дјечија недеља обиљежава се  под слоганом „Вјерујем у себе“.

 У обиљежавање Дјечије недјеље укључене су ЈПУ „Наша радост“ и основне школе „Свети Сава“ и „Сутјеска“, које су разним активностима и манифестацијама обиљежиле Дјечију недељу.

Поводом поменуте манифестације 05. октобра 2018. године у просторијама Дневног центра за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса организован је „Дан отворених врата“. Догађају су присуствовали замјеник начелника општине Никола Савић и начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Аленка Иловчевић те малишанима уручили скромне поклоне.

„Општина Модрича је заједно са вртићем, школама и овим центром укључена у обиљежавање Дјечије недјеље. Буџет општине Модрича је значајним дијелом посвећен млађој популацији и ми ћемо наставити да подржавамо све активности када су у питању дјеца а и овај Центар. Данас смо се лијепо дружили, цртали и пјевали“, изјавио је замјеник начелника Никола Савић.

„Данашња ситуација у Центру је много боља у односу на почетак јер смо сада једна уходана екипа. Засад јако добро функционишемо али се трудимо да буде и боље“, рекла је Јелена Антић, водитељица Центра.

Овом приликом Дневном центру је уручена новчана помоћ коју су сакупили чланови Регионалног клуба „ИПА“ Добој.

Дневни центар за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса је отворен 17. октобра 2015. године. Његову изградњу финансирала је швајцарска Фондација Обервалис – За дјецу нашег свијета“ , укупне вриједности 250.000,00 €.

Услуге Центра тренутно користи  47 дјеце. У Центру свакодневно борави  њих око 20 са којима раде особе које су квалификоване за рад са дјецом са посебним потребама. Радно време је од понедељка до петка од 8ºº до 15ºº часова.

У мају ове године истоимена Фондација је Дневном центру за дјецу са посебним потребама уручила и мини бус који се користи за потребе превоза дјеце која користе услуге Центра.