Поводом  Видовдана,  Дана општине,  27. јуна 2017. године одржано је Видовданско вече музике, пјесме и фолклора, на љетној позорници Српског културног центра. Прије почетка манифестације Модричке мажореткиње, Етно група „Вида“ и културно-умјетничка друштва са подручја општине Модрича продефиловала су градом у пратњи Бањалучких трубача.

Вече музике и фолклора својим најатрактивнијим играма најавиле су Модричке мажореткиње а потом су наступили Бањалучки трубачи. Пјесмом Етно групе „Вида“ званично је отворено Видовдонско вече музике, пјесме и фолклора.

Начелник општине Младен Крекић поздравио је присутне и честитао им Дан општине.

Изворним играма и пјесмама из Србије и Републике Српске  присутним грађанима  се представило пет културно умјетничких друштва са подручја наше општине:
КУД „Зоран Томушиловић Дуго Поље-Ботајица“, КУД „Модрича“ , КУД „Врањак”,  КУД „Требава“ Копривна и КУД „Милошевац“.

Улични баскет у Модричи постао је традиција и окупља велики број такмичара и навијача из Бања Луке, Добоја, Лакташа, Теслића, Какња, Дервенте, Шамца, Оџака и Модриче. Турнир је почео у сриједу, 21. јуна, а финалне утакмице су одигране непосредно пред почетак ове манифестације.

Награде и признања побједницима петнаестог Видовданског купа у уличном баскету уручио је начелник Крекић.

У категорији пионира награде су освојили:
1.мјесто – Коноба Воденица

У категорији кадета:
1. мјесто – „Club Undergrоund“ Модрича
2. мјесто – „Club Net“ Дервента

У категорији јуниора:
1. мјесто – „Caffe Street“ Модрича
2. мјесто – „VBS“ Теслић

У сениорској конкуренцији нагаде су освојили:
1. мјесто –  „Sport Caffe“ Лакташи
2. мјесто –  „Tropico“  Модрича


У изјави за медије замјеник начелника Никола Савић је рекао: „Ово је традиционална манифестација поводом Дана општине на којој учествују културно-умјетничка друштва, друштва која се баве музиком, пјесмом и игром и на тај начин грађанима честитају Дан општине Модрича, честитају свима онима који су ових дана учествовали на разним манифестацијама. Ово је завршна манифестација посвећена грађанима  у част Дана општине. Сутра ћемо свечано отворити новосаграђени вртић, положити цвијеће на споменик палим борцима и одржати Свечану сједницу СО Модрича.

На крају манифестације присутнима се још једном са пјесмом представила Етно група „Вида“. Манифестација је завршена народним колом.