Одјељење за привреду и друштвене дјелатности у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој, организовало је данас 06. фебруара 2018. године друго предавање у оквиру зимске школе за образовање пољопривредника  у Српском културном центру. Предавање је организовано за пољопривреднике са подручја општине Модрича који се баве овчарством и свцињогојством.

Обрађене су сљедеће теме од стране представника Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој:

  • Исхрана свиња и оваца;
  • Матично књиговодство и селекција у овчарству и свињогојству.

„Теме које су данас обрађене су одабране од стране пољопривредних произвођача. Сматрамо да су то области у којима се могу направити помаци, јер постоји још пропуста и ова предавања ће добро доћи да се недостатци отклоне и да се повећа профитабилност фарми“, изјавила је Радмила Цвијић, представник Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Добој.

„Ово савјетовање је за нас јако корисно. Моје стадо броји око 80 грла. Од узгоја оваца уз одређене помоћи Општине и Републике се може добро живјети“, изјавио је Јовица Игњатовић, пољопривредник који се бави овчарством.

„Добро је да се оваква предавања организују и да се од стручних лица чују одређени савјети. Ко хоће да ради од овог посла се може живјети“, рекао је Саво Предојевић, пољопривредник који се бави свињогојством.