У оквиру зимске школе за образовање пољопривредника, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој, организовало је 23. фебруара 2018. године предавање за произвођаче млијека. Осим пољопривредника са подручја општине Модрича предавању су присуствовали и ученици Пољопривредне школе СШЦ „Јован Цвијић“.

„У току прошле године обишли смо доста фарми и увидјели да има доста добрих пракси али и не тако добрих примјера када је у питању производња сточне хране и газдовање са живом стоком. Указали смо пољопривредним произвођачима на те грешке и  обрадили их  кроз предавање. Циљ је да што успјешније производе и спусте цијену коштања млијека на најнижу јер постоји простор за побољшање“, изјавио је др Драгиша Марковић, представник  Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој.

„Око двадесет година се бавим сточарством и мљекарством. Овај посао није лаган али се од њега може живјети. Данашње предавање за мене значи обнову знања и увијек је корисно нешто ново чути“, рекао је  Асим  Халилбашић, пољопривредни произвођач из Тареваца.

„Бавим се мљекарством око петнаест година и тренутно имам око 50 грла. На овим предавањима чујемо увијек чујемо нешто ново што искористимо на нашим фармама“, изјавио је Војо Паљић, мљекар из Боровог Поља.