Представници швајцарске Фондације „ Oberwallis – Za djecu našeg svijeta“ бораве у радној посјети општини Модрича.  Начелник општине Младен Крекић, 6. марта 2020. године организовао је састанак са господином Josefom Fuxom и Jo Zurbrigenom. Састанку је присуствовао Бранко Видић и сарадници начелника општине. Разговарано је о изградњи комплекса затвореног базена у Модричи.

Након састанка одржана је презентација два идејна рјешења пројекта комплекса затвореног базена.

Делегација је посјетила Дневни центар за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса, Дјечији вртић и кафетерију. У част доласка гостију из Швајцарске корисници Центра су припремили пригодан програм.

„Увијек врло радо дођем у Модричу. Када смо задњи пут боравили овдје разговарали смо са васпитачима који дивно раде свој посао и истакли су да им фали само један елемент у раду, а то је вода. Због тога смо размишљали и разговарали са представницима Општине о идеји изградње базена.  Доказано је да дјеца са посебним потребама преко воде упознају своје тијело. О свему овом смо данас разговарали а сутра ћемо наставити разговор“, изјавио је Josef Fux.

„Срце ми је пуно када дођем у Модричу и Дневни центар за дјецу са посебним потребама.  Ту видим вриједну и насмијану  дјецу која раде у Кафетерији и њихове задовољне родитеље. То нам и јесте био циљ. Велики се напредак види код ове дјеце. Обзиром да Модрича нема базен, дошао сам на идеју издрадње и то предочио мојим пријатељима из Фондације. Идеја им се свидјела, подржали су је а сутра ће се изјаснити о учешћу у пројекту“, рекао је Бранко  Видић.

„Наши драги пријатељи из Швајцарске и Бранко Видић су данас поново са нама. Уз њихову помоћ изградили смо Дневни центар за дјецу са посебним потребама,  Дјечије обданиште и кафетерију. У међувремену настала је  идеја о изградњи базена. Они су поново показали спремност да учествују у пројекту. До доношења коначне одлуке о учествовању потребно је  да се додатно усагласе са Фондацијом. Ми ћемо бити већински инеститори а њихова донација колико год да буде, хвала им на томе.  Ако њихова одлука буде да не учествују у пројекту хвала им на свему што су до сада учинили за нашу локалну заједницу. Велику захвалност дугујемо Бранку Видићу који је у Швајцарској стекао тако добре пријатеље и довео их у наш град, који су они истински завољели. Резултат свега је реализација великих пројеката које сам поменуо“, истакао је начелник Крекић.