Начелник општине Младен Крекић уприличио је данас, 12. октобра 2019. године пријем за одбојкаша Александра Околића у згради општине Модрича. Пријему су присуствовали предсједник Одбојкашког савеза БиХ Милутин Поповић, помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта РС Марио Ђуран, руководство и чланови Одбојкашког клуба Модрича.

Сјајни Александар Околић игра за Репрезентацију Србије са којом је недавно освојио злато на Европском превенству у Паризу. Околић је одбојком почео да се бави у родној Модричи. Његов таленат није остао непримијећен, па се као петнаестогодишњак 2008. преселио у Београд и почео да игра за Црвену звезду,  са којом је освојио четири титуле првака Србије и три титуле побједника Купа Србије.  Околић је прошао практично све млађе категорије српске репрезентације. Са кадетима је био европски (2011) и свјетски првак (2011), док је за сениорски тим дебитовао у припремној утакмици против Словеније, маја 2014.

„До прије неколико година био сам дијете које се играло на улицама Модриче а данас стојим овдје са европском медаљом. Дошао сам да се захвалим Модричи, Републици Српској  а поготово начелнику Крекићу на огромној подршци, те да мотивишем наше младе наде да се наставе бавити спортом и не одустају од својих снова.  Ако вјерујете доћи ће та срећа и успјех“, истакао је Александар.

„Задовољство је угоститити једног овако прекрасног момка који је као дијете отишао у Србију, снашао се и успио. Освојио је недавно златну медаљу са репрезентацијом Србије. Пресрећни смо што смо данас дочекали нашег Ацу и имали пролику да поразговарамо са њим.  Његов успјех је велика мотивација за све наше младе суграђане који се баве спортом“, изјавио је начелник Крекић.

„Не смијемо крити задовољство и понос који осјећају грађани Републике Српске због огромног успјеха Репрезентације Србије, чији је члан и Александар. Грађани Републике Српске сматрају репрезентацију Србије својом, а још је значајније када у њој имамо играче са наших простора. Александар је велики понос омладинских школа и спортских организација широм наше земље“, рекао је помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта РС Марио Ђуран.