Начелник општине Младен Крекић, 20. марта 2017. године организовао је пријем за научника Ервина Сејдића који живи у Сједињеним Америчким Државама.

Млади научник је рођен 1979. године  и до почетка рата у БиХ, 1992. године, са породицом је живио у Модричи. У Сједињене Америчке Државе др Сејдић је дошао 2011. године из Канаде гдје је завршио основне студије и урадио докторат.

Др Ервин Сејдић, доцент на Универзитету у Питсбургу, 2016. године добио је највећу награду коју младим научницима и инжињерима додјељује Америчка савезна влада. Ово престижно призање младим истраживачима је додијељено у 12 категорија, а др Сејдић награђен је за научни рад у области здравства.

Награда се додјељује младим научницима за резултате остварене у првих десетак година каријере након доктората. За добијање награде, међу више својих кандидата, Ервина Сејдића предложио је Национални институт за здравље.

Овом приликом начелник Крекић је др Сејдићу честитао на постигнутим резултатима у досадашњем раду и пожелио пуно среће у будућем периоду.