Поводом обиљежавања  Дана Републике Српске,  начелник општине Младен Крекић је 8. јануара 2020. године организовао пријем за представнике борачких oрганизација. Пријему су присуствовали: предсједништво Општинске борачке организације, предсједници мјесних борачких организација, представници Удружења ветерана рата, Стамбене комисије борачко-инвалидске заштите, Удружења логораша општине Модрича и демобилисани борци Војске Републике Српске који су најдужи временски период провели  у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату.

Начелница Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове, Боса Новаковић, пожељела је добродошлицу присутнима и упознала их са активностима  проведеним у борачко – инвалидској заштити  у протеклој години као и са актуелним дешавањима када је у питању ова популација. Присутне је поздравио и пожелио им пуно успјеха у будућем раду и замјеник начелника Никола Савић.

Начелник Крекић изразио је задовољство сарадњом општине Модрича са Борачком  организацијом и другим удружењима проистеклим из одбрамбено отаџбинског рата.   Говорио је о актуелним дешавањима у нашој локалној заједници и Републици Српској, те честитао предстојећи празник.

„Жељели смо да поводом Дана Републике организујемо пријем за борачке организације како би  исказали поштовање за све што су они или чланови њихових породица дали за стварање Републике Српске. Не желимо никога да вријеђамо, али поштујемо своје“, истакао је начелник Крекић.

„Општинска борачка организација Модрича има изузетно квалитетну сарадњу са Кабинетом начелника општине. Наша Организација прати све проблеме и потребе породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца. Девети јануар је можда и најважнији дан за српско становништво ових простора. Истрајном и достојанственом борбом за вриједности српског народа на овим подручјима ми омогућујемо нашој дјеци да живе у нормалнијим условима у односу на ратне услове када смо градили Републику Српску“, рекао је Жељко Терзић, предсједник Скупштине Општинске борачке организације.

Демобилисани борац Мирко Миљевић захвалио се на пријему и истакао да је то лијеп гест од Општине и доказ да нису заборављени.