Начелник општине Младен Крекић 07. априла 2017. године организовао је пријем за Одбојкашки клуб Модрича поводом освојене титуле шампиона Републике Српске.

Одбојкашки клуб Модрича осмом титулом шампиона Републике Српске изборио је повратак у Премијер лигу БиХ. У клубу су поносни што су са најмлађом екипом стигли до славља у години када је прослављен велики јубилеј, пола вијека постојања.

Модричани су се  након двије године, вратили у БиХ елиту и то као најмлађа екипа лиге, чиме успјех додатно добија на тежини.

„Једини прави, исправан пут је ослонац на омладинске школе. Сваки спорт, не само одбојка, може успјети само ако има базу из које ће црпити кадрове. Осим новца, потребан је и адекватан стручни кадар, који ће квалитетно радити са том дјецом од нуле, па до самог врха. То је у спорту познато. Не треба измишљати топлу воду“, изјавио је Вид Благојевић, предсједник ОК Модрича.

Модрича је одувијек била град одбојке. Највећи успјех у историји Модричани су остварили 1979. године, када су постали шампиони бивше Југославије. Касније је освојено пето мјесто у Европи, а већи дио те екипе чинили су рођени Модричани.

И послије рата у БиХ, Модрича је задржала статус одбојкашке силе. Освојени су бројни трофеји у такмичењима Републике Српске и БиХ.

Поводом постигнутих резултата начелник је новчано наградио клуб.

„Одбојка је одувијек била спорт који је обиљежавао Модричу и драго ми је да поново заузела мјесто које јој припада. Ово мјесто су изборили млади момци, средњошколци. Жеља нам је да остану у овој лиги и да заједно славимо нове побједе. Ми смо у име локалне заједнице наградили клуб новчаним средствима. Ови момци су на најљепши могући начин промовисали наш град због чега желим да им се захвалим. Настојаћемо да и у наредном периоду финасијска издвајања за одбојку и остале спортове остану на истом нивоу“, рекао је начелник Крекић.