Jавни позив за додјелу садница јагодe

jabucik_sponzori

jabucik_fin_meh

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР ПОЉОПРИВРЕДНЕ ЗАДРУГЕ КОЈА ЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ РАД У ПОСЛОВНО ПРЕДУЗЕТНИЧКОМ ЦЕНТРУ „ЈАБУЧИК“ МОДРИЧА

 ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ПОСЛОВНО ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ЦЕНТАР ЈАБУЧИК“

Након потписивања уговора са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске о додјели бесповратних средстава у склопу Финансијског механизма за подршку пројектима интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској, Општина Модрича је почела са имплементацијом пројекта “Пословно предузетнички центар Јабучик“. Укупна вриједност пројекта износи 116.400 КМ од чега је износ из Финансијског механизма  91.900 КМ. Општина Модрича ће финасирати пројекат са 24.500 КМ.

Једна од првих активности, била је одржавање презентације пројекта с циљем упознавања јавности са планираним пројектним активностима, а која је одржана је 11. фебруара 2016. године у Српском културном центру. Презентацији су присуствовали представници Општине Модрича, Развојне агенције Општине Модрича, партнери на пројекту и произвођачи воћа и поврћа са овог подручја.

jabucik_prezentacija_01Циљ пројекта је развој пољопривреде у руралним подручјима, кроз стварање ланца додатне вриједности у области прераде воћа, поврћа и љековитог биља. Кроз овај пројекат Пословно-предузетнички центар Јабучик Модрича ће у току ове године  добити савремену опрему: хладњачу, сушару и линију за сортирање, обраду, паковање и прераду воћа, поврћа и љековитог биља, коју ће моћи ставити на располагање свим оним пољопривредницима и приватним пољопривредним газдинствима који на кооперантској основи буду исказали интерес за сарадњу.

Партнери на пројекту су: Развојна Агенција Модрича, Независни биро за развој Модрича – Градачац, д.о.о. Крушик Модрича, и Кластер за развој типичних производа у сјеверно-источној БиХ.

jabucik_prezentacija_02Финансијски механизам је успоставлјен кроз заједничку иницијативу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нације (УНДП) у БиХ.