У Модричи је данас 29. јуна 2019. године одржан први Конзуларни дан Генералног конзулата Републике Србије са сједиштем у Бања Луци. Конзуларна канцеларија се налази у просторијама Српског културног центра.

У оквиру специјалних веза између Републике Србије и Републике Српске отворена је конзуларна канцеларија у којој ће грађани моћи предавати разне захтјеве везано за држављанство и друге документе а након додатног техничког опремања и захтјеве за издавање путних исправа. То је четврта канцеларија отворена у Републици Српској а опслуживаће грађане Модриче и сусједних општина. У наредном периоду конзуларни дани ће се одржавати задње суботе сваког другог мјесеца.

Канцеларију је данас посјетио велики број заинтересованих грађана.

Први захтјев за држављанство Републике Србије предао је начелник општине Модрича Младен Крекић, те изјавио: “Изразио бих задовољство што данас у Модричи имамо први конзуларни дан. Захвалио бих се представници Владе Републике Србије и Генералном конзулату што су омогућили да  се свака два мјесеца  у нашем граду одржавају конзуларни дани. Ово значи много за грађане наше и сусједних општина који имају жељу за стицање двојног држављанства јер се трошкови знатно смањују. Први дан је започео онако како смо и очекивали.“

„Жељела бих да поздравим све грађане Модриче и захвалим на условима које су нам овдје обезбедили. Надам се да ћемо на обострано задовољство, на лакши начин испунити њихове захтеве. Сваког другог месеца ми ћемо им бити на располагању у канцеларији коју је обезбедио начелник општине Младен Крекић“, рекла је  конзул Републике Србије у Генералном конзулату у  Бања Луци Весна Маринковић.