У згради општине Модрича, 7. марта 2019. године одржан је састанак везано за реализацију пројекта „Затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења“ ЦЕБ 2.

Састанку су присуствовали представници Развојне банке вијећа Европе, Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у Влади РС, представници ЦРС, начелник општине и  замјеник начелника општине  Модрича са сарадницима.

На састанку је разматрано праћење напретка реализације пројекта ЦЕБ 2.  У оквиру овог пројекта је реализован под-пројекат 137, изграђене и опремљене 22 стамбене јединице. Кључеви корисницима стамбених јединица су уручени 10. децембра 2018. године. Корисници су самци из колективног и алтернативног смјештаја као и лица из социјалних категорија. Стамбене јединице су потпуно опремљене за хумано становање.

Кроз пројекат ЦЕБ 2 реализује се и под-пројекат 138 којим је планирана изградња стамбене зграде од 15 станова за вишечлане породице, такође кориснике колективног и алтернативног смјештаја те и лица из социјалних категорија. За наведени стамбени објекат издата је грађевинска дозвола, а по расписаном тендеру у току је избор извођача радова.

Учесници састанка су посјетили кориснике 22 стамбене јединице и локацију на којој ће се градити стамбени објекат са 15 станова.