Протеклих дана завршенa је реконструкција дијела Градског парка у Модричи, гдје је изграђено и савремено дјечије игралиште. Ово мјесто сваким даном привлачи све више мјештана општине Модрича, а највише малишана и њихових родитеља, који сада могу да уживају у новом амбијенту.

На новоизграђеном игралишту данас, 12. новембра 2018. године начелник општине Младен Крекић са сарадницима  дружио се са малишанима ЈПУ „Наша радост“.

„Овај дио парка је сада украс нашег града. Све је урађено по највишим стандардима. Захвалио бих се свима који су дали подршку у реализацији овог пројекта. Осим нашег учешћа највећу помоћ смо добили од Предсједника РС, Владе РС и Фонда за заштиту животне средине. Дјеца се овдје лијепо и безбиједно играју а њихови родитељи  одмарају. У близини се налази и Дом пензионера чији ће дио објекта такође брзо подлећи адаптацији. Овдје се играју њихови унуци и све је то на неки начин увезано на најљепши начин“, истакао је начелник Крекић.

У склопу реконструкције извршени су сљедећи радови.

  • Реконструкција пјешачких стаза;
  • Набавка и монтажа мобилијара за дјецу (клацкалице, клупе, тобогани);
  • Изградња ограде око дјечијег игралишта;
  • Набавка и монтажа клупа и канти за смеће;
  • Изградња гумене подлоге за дјечија игралишта која се одликује високом еластичношћу и штити дјецу од повреда приликом падова. Постојана је на свим временским приликама, отпорна на УВ зрачења и испуњава потребне стандарде безбиједности.

„Овај парк је понос Модриче. Оваквог нема на овом дијелу регије. За нас дјеке и баке значи пуно. Сваки дан по два пута изводим унуче и играм се са њим на овом мјесту“, рекао је Будимир Секуловић, грађанин општине Модрича.

Инвестицију вриједности 55.500,00 КМ финансирали су Кабинет Предсједника РС, Влада РС, Фонд за заштиту животне средине и општина Модрича.

Извођач радова је „Мartić – intercopp“ Модрича.