Осми  сајам привреде Модрича 2017. одржан  је 08.  и 9. септембра 2017. године.  Сајам се одржава у ЈУ „Културно спортски центар“ Модрича, а дио сајма из области пољопривреде смјештен је на полигону испред спортске дворане. Организатори су Развојна агенција општине Модрича у сарадњи са модричким привредницима и Одјељењем за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича. Циљ сајма је промоција домаћих предузећа и пољопривредника, као и промоција њихових производа и услуга. У буџету општине Модрича сваке године  планирају се средства за одржавање ове манифестације.

Сајам је званично отворио министар привреде, енергетике и рударства у Влади РС Петар Ђокић  те са  министром  трговине и туризма у Влади РС Предрагом Глухаковићем, министром  за економске односе и регионалну сарадњу  у Влади РС Златаном  Клокићем и начелником општине Модрича Младеном Крекићем пресјекао траку. Отварању Сајма присуствовали су представници  Занатско – привредне коморе РС, представници сусједних општина,  народни посланик Бојан Видић, одборници у Скупштини општине Модрича, представници установа, предузећа и удружења, излагачи и бројни посјетиоци.

На овогодишњем сајму учешће је узео 221 излагач из Србије,  Хрватске,  Федерације БиХ и Републике Српске.

 У својој изјави начелник Крекић је истакао: “Много је више излагача и посјетилаца него предходних година и ја сам презадовољан. Ту су са нама и три министра у Влади РС што је знак да је Влада препознала значај ове манифестације. У близини овог објекта је Дневни центар за дјецу са посебним потребама и новоизграђени дјечији вртић што значи да се сваке године понешто уради. Данас је овдје једна разноврсна понуда. Срећан сам што поред излагача оба ентитета БиХ имамо излагаче из Србије и Хрватске.“

“Види се видљив напредак у организацији ове манифестације, како и у привредном животу Републике Српске и овог подручја. Кроз ову сајамску манифестацију која има регионалну димензију може се уочити  да је Посавина постала важан дио трговинске размјене и интелектуалних  достичнућа које су до сада усвојили овдје бројни излагачи. На овом мјесту размјењују се технологије, искуства, знање што је и циљ ове манифестације. Честитам општини Модрича на овом достигнућу које је омогућило да бројни истински капацитети буду представљени  и да посебно привреда Модриче добије једну нову димензију јер се на овај начин повезује са бројним излагачима овдје. Индустрија Републике Српске напредује из године у годину и у сталном је процесу развоја”, изјавио је Петар Ђокић, министар привреде, енергетике и рударства.

“Без трговине и туризма нема ни развоја локалне заједнице.  Захваљујући руководству општине овај сајам је постао традиција. Драго ми је што  је и туризам присутан на сајму јер се на оваквим догађајима презентују све добре и лијепе могућности које посједује једна локална заједница и Република. Велика предност Модриче је што ће се надам се брзо успоставити коридор Ц5 и самим тим побољшати туристички потенцијал овог простора. Ми смо спремни да у сарадњи са општином Модрича и Туристичком организацијом помогнемо у процесу брендирања. Хвала начелнику и његовом тиму што организују овако диван догађај“, рекао је Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма.

“Драго ми је што је сајам у Модричи прерастао у сајам регионалног карактера а надам се да ће у наредном периоду прерасти у међународни сајам. Ове године учешће је узео излагач из Европске уније, тачније из Хрватске а надам се да ће их у будућности бити више. Моја је жеља да данас дође до пословних ангажмана између излагача што ће допринијети развоју општине Модрича а самим тим и Републике Српске”, истакао је Златан Клокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу.

„Сајам је организован на 1 000 метара квадратних затвореног простора 5 000 метара квадратних отвореног простора. Ове године имамо знатно већи број излагача и по коментарима посјетилаца и самих излагача оцјењују овај сајам квалитетнији од предходног што нам је велика част и задовољство“, рекао је Славко Стојић,Вд директор Развојне агенције општине Модрича.

Првог дана сајма одржана је изложба стоке и хране за стоку. Том приликом уручене су награде за најбоље у више категорија:

За категорију јуница награђени су:
1. Ружа Гаврић –  300 КМ,
2. МК Компанy – 200 КМ,
3. Ружа Гаврић – 100КМ.

У категорији крава:
1. Јово Стевић – 300 КМ,
2. Миленко Керић – 200 КМ,
3. Осман Сарван  – 100КМ.

Шампионка сајма је крава МК Компану награђена са 500 КМ.

Другог дана сајма 09.септембра 2017. године као и предходних година одржана је модна ревија модних кућа “Хертекс” и “А ла Моде”.

Уручене су награде за:

– „Најбоље уређен штанд“ – НЛБ Банка;

-„Најбољи маркетиншки наступ на Сајму“ – Euro Group, Жепче.

Награда за допринос развоју сајма уручена је Querty Модрича.