У Српском културном центру, 30. новембра и 1. децембра 2017. године одржан је десети  Сајам рукотворина „Традиција и ја“ . Организатор сајма је Туристичка организација општине Модрича. Отварању Сајма  присуствовали су начелник општине Младен Крекић са сарадницима, излагачи и бројни гости из Модриче и околине.

Добродошлицу присутнима је пожелио начелник општине Младен Крекић  и званично отворио Сајам. Манифестацију су својим наступом увеличали малишани Дјечијег обданишта „Наша радост“ и ученици Основне школе „Сутјеска“.

“Овогодишњи Сајам је прекрасан. Ја уживам у манифестацијама на којима се окупи оволико људи. Овај јубилеј за нас значи много јер нисмо заборавили нашу традицију. На овако малом простору имамо 41 излагача, што је заиста за поздравити. Захвалио бих се свима који су дали свој допринос да се овај Сајам организује већ десет година. Овдје имамо прилику видјети производе које не виђамо свакодневно,“ рекао је начелник Крекић.

Циљ манифестације је подизање старих заната из заборава и преношење на млађе генерације, те стварање етнолошког туристичког производа и повезивање израђивача рукотворина са потенцијалним тржиштем. Изложба је продајног карактера, на којој се могу видјети ручно израђени производи од вуне, стакла, конца, прућа, дрвета и другог. Учешће на сајму узео је 41 излагач из  Модриче, Бања Луке, Добоја, Теслића, Брчког,  Шамца, Дервенте, Бијељине и Жупање (Република Хрватска).

Првог дана Сајма одржана је радионица за израду медењака.

„У склопу манифестације организоваће се двије радионице за најмлађе. Презадовољни смо са бројем излагача ове године и није мала ствар десет година организовати ову манифестацију”, изјавила је Александра Тошановић, директорица Туристичке организације Модрича.

У склопу манифестације 1. децембра 2017. године  одржан је  концерт на коме су наступили Камерни хор „Бањалучанке“ и Етно група „Вида“ Модрича.