Oдбojкaшки сaвeзи Рeпубликe Српскe  и Србиje имajу дугoгoдишњу успјeшну сaрaдњу нa oснoву спeциjaлних и пaрaлeлних вeзa Србиje и Рeпубликe Српскe. На основу  тe сaрaдњe, многи одбојкаши и одбојкашице из Републике Српске су прoслaвили Рeпублику Српску и Србиjу.  Збoг тoгa je пoкрeнут зajeднички прojeкaт рaдa сa нajмлaђим кaтeгориjaмa у трaжeњу и ствaрaњe нoвих aсoвa.

Обзиром да је  Moдрича jeдан oд нajвeћих oдбojкaшких цeнтaрa у Српскoj,  данас су представници Одбојкашког савеза Србије обавили  тестирање са 26 дјевојчица које су рођене 2006. и 2007. године а чланице су Одбојкашког клуба Модрича – Академије одбојке Гала. Поред елемената рада са лоптом обавили су мoрфoлoшкo-мoтoричкa мјeрeњa, те дали тренерима додатна упутства за даљи рад са њима. Одабране одбојкашице ће имати прилику да бораве у одбојкашком кампу Србије, тамо се додатно докажу и равноправно боре са одбојкашицама Србије.  Иста тестирања обављена су и у марту ове године.

Представници Одбојкашког савеза Србије су овом приликом у Модричу донијели пехар који су на Европском првенству  у Анкари ове године освојиле репрезентативке Србије. Чланови Одбојкашког клуба Модрича су имали прилику да се сликају са њим.

„У Модричи смо се поново увјерили да има материјала за рад. Имамо и привилегију да донесемо пехар из Анкаре. Жеља нам је да промовишемо одбојку јер је врхунски спорт са врхунским дометима. Република Српска је изњедрила врхунске асове овог спорта“, рекла је Биљана Максимовић, спортски директор млађе селекције Репрезентације Србије.

„Одбојкашки клуб Модрича са својим тренерима и дјецом је одлучио да самостално крене у овај поход. То се исплатило. Имамо велики број чланова и презадовољни смо“, изјавила је Драгана Вујанић, представник Академије одбојке Гала.

„Срдачно смо примљени у Модричи и на томе се захваљујем. Дјеца су позитивна, насмејана и ведра. Упознати смо са резултатима модричке одбојке. У Републици Српској ћемо тестирати око 200 дјевојчица. За сада иде све по плану а резултати су добри“, истакао је Немања Зекић, селектор пионирске репрезентације Србије.