Odbojkaški savezi Republike Srpske  i Srbije imaju dugogodišnju uspješnu saradnju na osnovu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske. Na osnovu  te saradnje, mnogi odbojkaši i odbojkašice iz Republike Srpske su proslavili Republiku Srpsku i Srbiju.  Zbog toga je pokrenut zajednički projekat rada sa najmlađim kategorijama u traženju i stvaranje novih asova.

Obzirom da je  Modriča jedan od najvećih odbojkaških centara u Srpskoj,  danas su predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije obavili  testiranje sa 26 djevojčica koje su rođene 2006. i 2007. godine a članice su Odbojkaškog kluba Modriča – Akademije odbojke Gala. Pored elemenata rada sa loptom obavili su morfološko-motorička mjerenja, te dali trenerima dodatna uputstva za dalji rad sa njima. Odabrane odbojkašice će imati priliku da borave u odbojkaškom kampu Srbije, tamo se dodatno dokažu i ravnopravno bore sa odbojkašicama Srbije.  Ista testiranja obavljena su i u martu ove godine.

Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije su ovom prilikom u Modriču donijeli pehar koji su na Evropskom prvenstvu  u Ankari ove godine osvojile reprezentativke Srbije. Članovi Odbojkaškog kluba Modriča su imali priliku da se slikaju sa njim.

„U Modriči smo se ponovo uvjerili da ima materijala za rad. Imamo i privilegiju da donesemo pehar iz Ankare. Želja nam je da promovišemo odbojku jer je vrhunski sport sa vrhunskim dometima. Republika Srpska je iznjedrila vrhunske asove ovog sporta“, rekla je Biljana Maksimović, sportski direktor mlađe selekcije Reprezentacije Srbije.

„Odbojkaški klub Modriča sa svojim trenerima i djecom je odlučio da samostalno krene u ovaj pohod. To se isplatilo. Imamo veliki broj članova i prezadovoljni smo“, izjavila je Dragana Vujanić, predstavnik Akademije odbojke Gala.

„Srdačno smo primljeni u Modriči i na tome se zahvaljujem. Djeca su pozitivna, nasmejana i vedra. Upoznati smo sa rezultatima modričke odbojke. U Republici Srpskoj ćemo testirati oko 200 djevojčica. Za sada ide sve po planu a rezultati su dobri“, istakao je Nemanja Zekić, selektor pionirske reprezentacije Srbije.