У организацији општине Модрича , 09. јануара 2019. године свечано је обиљежен  Дан Републике Српске. Испред Споменика палим борцима одржан је поетски час, а свештеници Српске православне цркве служили су парастос погинулим борцима за Републику Српску.

На споменик палим борцима цвијеће су у име општине Модрича положили Младен Крекић, начелник општине и  Никола Савић, замјеник начелника општине. Цвијеће су положили предсједник и потпредсједник Скупштине општине Синиша Никић и Велибор Цвијић, представници борачких организација, јавних установа, предузећа, удружења, политичких и спортских организација.

Поводом Дана  Републике Српске Младен Крекић,  начелник општине, обратио се присутнима, указао на значај данашњег празника, честитао Дан Репубике Српске и рекао: “Данас смо како и претходних година са овог мјеста послали поруку мира са жељом да никада више нико не изгуби живот у рату. Показали смо да волимо своје, волимо Републику Српску а цијенимо и поштујемо туђе. Исказали смо поштовање према борцима који дадоше животе за стварање Републике Српске као и њиховим породицама. Честитам свима дан Републике Српске са жељом да га прославимо у миру, здрављу и весељу.“

Милутин Врачевић, предсједник Општинске борачке организације је рекао:“ Основна наша порука данас је да нам живи Република Српска и да је добро чувамо.“

Полагању цвијећа и обиљежавању Дана Републике Српске присуствовали су и чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди, борци Војске Републике Српске и бројни грађани. Након полагања цвијећа испред Споменика палим борцима присутни су посјетили Спомен собу гдје су такође положили цвијеће и запалили свијеће за погинуле у протеклом рату.