У Мјесној заједници  Модрича 5, 10. новембра 2019. године освештани су и пуштени у  саобраћај новоасфалтирани дијелови улица Светог Илије, Свете Тројице и Студеничке. Нови асфалт у ове три улице дужине је 2.300 метара, а вриједност радова  је 258.000 КМ. Средства су обезбиједили Влада РС и општина Модрича.

Након освећења новог асфалта, пут су у употребу пустили начелник општине Младен Крекић и најмлађи мјештани ове Мјесне заједнице.

„Захвалио бих се Влади Републике Српске, премијеру Вишковићу, предсједници Жељки Цвијановић и српском члану предсједништва Милораду Додику који су допринијели да се обезбиједи 200.000 КМ за асфалтирање улица у овој мјесној заједници. Преостали износ је финансирала локална заједница. Мјештани су презадовољни а и ми наравно. Ова мјесна заједница постаје све љепше мјесто за живот јер имају школу, цркву, канализацију, воду, расвјету а ево и асфалт“, истакао је начелник Крекић.

Мјештани улица задовољни су што више нема блата и прашине.

Мјесна заједница Модрича 5 раније је добила и лед расвету, а нови асфалт ће знатно олакшати живот у овом насељу, рекао је предсједник МЗ Модрича 5 Тибор Јовичић и додао да ће се и у наредном периоду радити на асфлатирању улица у овом насељу.

За асфалтирани дио МЗ Модрича 5 директно је везано преко 200 домаћинстава, а ова мјесна заједница има укупно 650 домаћинстава са 2400 становника