Завод за запошљавање Републике Српске у сарадњи са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите РС и општином Модрича организовао је 10. октобра 2017. године Сајам запошљавања у Српском културном центру Модрича.

Присутнима су се обратили директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић и начелник општине Модрича Младен Крекић, који су након обраћања потписали Протокол о сарадњи између Завода и Општине, а односи на смањење незапослености.

Учешће на сајму узело је 26 привредних друштава са регије Добој, који су исказали потребу за око 500 радних мјеста.

„Након реализације овог сајма очекујемо да ћемо у наредних два мјесеца запослити 500 лица на подручју регије Добој. Из године у годину смањује се број незаспослених у Републици Српској. Број незапослених је за око 10% мањи у односу на прошлу годину. Морам нагласити да у Републици Српској постоји један стереотип да се питање незапослености рјешава  кроз одлазак  наших радника у иностранство. У прошлој години око 1400 лица је нашло запослење у Словенији и Њемачкој. То нису алармантни бројеви, како се нажалост у појединим медијима преноси“,изјавио је Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање РС.

„Данас је општина Модрича имала задовољство да буде домаћин сајма на регионалном нивоу. У овој сали је много оних који нуде а и оних који траже запослење. Захвалио бих се Заводу за запошљавање што смо данас учинили један додатни искорак да покушамо доћи до нових радних мјеста.  Ја бих био задовољан када би се запослио један човјек, а да не говоримо о некој већој бројки“, истакао је начелник Крекић.