Општина Модрича у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом од данас 25. марта 2020. године  проводи волонтерску акцију под називом „ЈЕДНА ПОРОДИЦА“.

Циљ акције је помоћ за све особе старије од 65 година, хроничне болеснике, лица са посебним потребама, труднице, породиље и сва друга лица која не би требала да излазе без пријеке потребе,  а којима је потребна подршка.

Позивом на телефонски број: 065/261-871 могу се поручити основне потрепштине по малопродајним цијенама.  Волонтери ће у најкраћем могућем року доставити потребштине на кућну адресу без наплате трошкова доставе.

Такође, за сваки други вид помоћи као што су: услуге плаћања рачуна, куповине лијекова, одношења смећа и слично, волонтери стоје на располагању.

У току данашњег дана волонтери су извршили 17 услуга за грађане којима је била потребна одређена врста помоћи. Захтјеви су се углавном односили на куповину основних животних намирница и лијекова, као и плаћање рачуна и одношење смећа.

На телефонски број 065/261-871 јавили су се анонимни донатори који су изразили жељу да донирају пакете са основним животним намирницама социјално угроженим категоријама. Њиховом захтјеву је удовољено.

Телефонска линија за поменуте услуге отворена је сваким даном од 08-14 часова.