Служењем литургије, парастоса и полагањем вијенаца, 06. јуна 2021. године обиљежена је годишњица формирања Лаке пјешадијске бригаде Вучијака Војске Републике Српске и манифестација „Дани Липе на Вучијаку“. Организатор догађаја ове године је Општинска борачка организација Модрича, уз покровитељство Општинске управе Модрича. Манифестација се обиљежава сваке године с циљем колективног сјећања на храбру борбу Вучијачана, како у одбрани села Вучијака, тако и у свеукупној борби за одбрану и стварање Републике Српске.

Након служења свете литургије у Храму Светог Великомученика Јована Владимира на Липи и парастоса погинулим борцима Вучијачке бригаде положени су вијенци на Спомен обиљежје и Споменик команданту Бранку Ковачевићу.

Вијенце су положили представници градских и општинских борачких организација, те општина и града Модрича, Брод, Вукосавље и Добој.

У име Општинске управе Модриче, која је покровитељ манифестације присутнима се обратио начелник општине Јовица Радуловић, те истакао: “На овој коти гдје се данас налазимо 1992. године храбри браниоци Вучијака спремно су дочекали организоване снаге регуларне Хрватске војске, које су прешле Саву са намјером да освајају ова подручја, те се споје са ријеком Босном. Данас смо овдје да се сјетимо и одамо почаст свима који дадоше животе за одбрану Републике Српске, али и преживјелим борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца. Испоставило се да је ово била прва кота одбране у Пробоју коридора живота. Обавеза свих нас је да Републику Српску бранимо и економски јачамо, јер само на тај начин можемо одати праву почаст онима који дадоше своје животе за њено стварање.“

О доприносу Вучијачке бригаде у одбрани Вучијака и стварању Републике Српске говорили су бивши припадник Бригаде Мирко Стојчиновић и представник 3. Пјешадијског Република Српска пука, бригадир Милорад Крајшумовић.

Предсједник Општинске борачке организације Модрича Жељко Терзић говорио је о значају датума, захвалио се у име домаћина на одзиву, те рекао:“Мјесто гдје се налазимо је од стране Српске православне цркве означено као свето мјесто, јер је овдје поднесена огромна жртва за стварање Републике Српске. Борбе које су вођене на Вучијаку 1992. године представљају мостобран за касније борбе на Пробоју коридора.“