Дому здравља Модрича уручен је данас, 8. јула 2020. године савремени ултразвучни апарат са три сонде; линеарном, абдоминалном и кардиолошком. Вриједност ове донације је око 35 хиљада марака. Ултразвучни апарат је донација из средстава Амбасаде Краљевине Норвешке, а реализује се кроз програм УНДП-а. Нови апарат допринијеће бржој и лакшој дијагностици код пацијената који се лече у овој здравственој установи.

„Данас смо добили један фантастичан апарат. Ради се о мобилном ултразвуку  реномираног произвођача из Америке „General Electric“. Јако је битно што је уређај мобилан јер ми немамо довољан  број ултразвучних апарата у нашој установи, тако да ће он бити приступачан на свим одјељењима јер нас доста ради са ултразвуком. Уз овај апарат смо добили три сонде: линеарну, абдоминалну и кардиолошку, тако да заиста можемо озбиљније ствари да радимо. Ја сам заиста срећна због овога јер овакав уређај већ одавно треба Одјељењу за физикалну медицину и рехабилитацију. Захвалила бих се Општини Модрича, Одјељењу за привреду које већ годинама има добру сарадњу са УНДП-ом и наравно УНДП-у прије свега на препознатој потреби за Дом здравља“, рекла је Тамара Стевановић – Бојковић, начелник Одјељења за физикалну медицину и рехабилитацију у Дому здравља.

Донацију, која представља резултат дугогодишње сарадње УНДП-а и општине Модрича Дому здравља на употребу предао је Синиша Убипариповић, шеф регионалне канцеларије УНДП-а Добој и начелник Модриче Младен Крекић.

„Ово је једна у низу донација здравственим установама у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Ради се о ултразвучном апарату чији су донатори Влада Краљевине Норвешке. УНДП и генерално УН у БиХ се поставио као партнер како здравственим установама тако и међународним донаторима у оснаживању капацитета за борбу против KOVID 19 у БиХ. Донација ће бити још и настављамо даље сарадњу са свим здравственим установама на свим нивоима власти у БиХ“, рекао је Синиша Убипариповић.

„Ово је један лијеп дан за све, поготово за Дом здравља и наше грађане којима је ово пријека потреба. Овај апарат  има три могућности које су врло широког спектра. Ми са УНДП-ом имамо фантастичне односе. Ти људи су нам помагали када нам је било најтеже у вријеме поплава, хуманитарних акција и других активности. УНДП је био са нама, био је у овом граду када нам је било тешко. Не смијемо заборавити да је ова донација финансирана из средстава Владе Краљевине Норвешке, а реализована кроз програм УНДП-а. Апарат ће бити од користи Дому здравља и предствља помак напријед у овој свеукупно тешкој ситуацији“, изјавио је начелник Крекић.