Дому здравља у Модричи уручени су данас, 30. априла 2020. године кључеви од новог транспортног возила. Потреба за  возилом је исказана усљед  појаве вируса корона и транспорта лица са граничних прелаза до карантина. Општински штаб за ванредне ситуације је након захтјева Дома здравља за набавку возила покренуо акцију прикупљања средстава. Цијена набављеног возила износи 38.610,00 КМ. Заједничким средствима модричких привредника, грађана и општине Модрича прикупљена су средства у износу од 38.420,00 КМ а преостали износ ће намирити Дом здравља.

„Уз помоћ привредника и грађана успјели смо купити возило. Свима се искрено захваљујем, без обзира на износ који је дониран,јер ово је једна заиста хумана акција. У тренутној ситуацији користи се за транспорт лица обољелих од вируса корона и лица која се превозе са граничних прелаза. У наредном периоду ћемо такође организовати сличне акције с циљем заштите људских живота. У току је још једна акција модричких привредника под покровитељством „Medic +“ у којој је до сада прикупљено око 14.000 КМ, а средства ће такође бити намијењена Дому здравља за набавку најнеопходније опреме.  Свим грађанима желим да у добром здрављу дочекају предстојеће празнике и молим да поштују прописане мјере како би сачували своје здравље и здравље својих најмилијих“, изјавио је начелник Младен Крекић.

„Возило ће нам много значити у организовању посла у наредном периоду. Највећи значај је у превенцији од заразе вирусом корона.  Возило ће се у овом периоду искључиво користити за потребе блока у Дому здравља који се бави вирусом корона. Након овог тешког времена возило ће се технички прилагодити класичном возилу хитне помоћи. На возилу постоји баријера између возача и задњег дијела у коме се превозе пацијенти, што је  неопходно,  како се возач не би заразио од пацијента или пацијент од возача“, рекао је Дарко Стефановић, директор Дома здравља.