Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Милош Лучић са сарадницима посјетио је данас 10. јула 2020. године општину Модрича и одржао радни састанак са начелником општине Младеном Крекићем и његовим сарадницима.

Министар Лучић је са начелником Крекићем разговарао о статусу и питањима избјеглица и расељених лица у овој општини. Договорена је боља међусобна сарадња двије институције као и већа помоћ министарства за људска права и избјеглице у рјешавању питања која се односе на избјеглицe и расељенa лица.

„Ја сам дошао да посјетим општину Модрича и да видим са којим се то проблемима сусреће општина, а тиче се Министарства за људска права и избјеглице. У протеклом периоду општина Модрича је аплицирала за 14 пројеката према министарству али су реализована само два. У наредном периоду можемо очекивати више реализованих пројаката и бољу сарадњу. На подручју општине Модрича је реализован пројакат изградње кућа по систему кључ у руке и завршетак зграде којим ће се трајно ријешити расељена лица и затварање колективних центара“, рекао је министар Лучић.

„Захваљујем се министру Лучићу што је дошао данас у Модричу. Ово министарство је у протеклим годинама помагало, али није то било баш на задовољавајућем нивоу. Ја сам информисао министра о пројектима који су до сада реализовани. Нажалост од 14 пројаката које смо аплицирали према овом министарству, ми смо добили само два који су реализовани у Модричи. И остали пројакти су били веома квалитетни и можда чак бољи него ови који су одобрени. Договорили смо да пратимо Јавне позиве који ће бити за одређене пројекте и ми већ сада размишљамо о одређеним приоритетима које треба да упутимо према надлежном министартву. До сада смо само знали име и презиме министра који је на челу овог министарства. Данас смо имали прилику да разговарамо са министром и да изложимо један дио проблематике који је за нас јако битан и значајан за ову средину у којој живимо“, рекао је начелник Крекић.