Начелник општине Јовица Радуловић организовао је данас, 01. априла 2021. године радни састанак са начелником општине Теслић Миланом Миличевићем.

Састанак је организован с циљем размјене искустава, те успостављању привредне и других видова сарадње између општина Теслић и Модрича. Разговарано је о процесу добијања BFC CEE сертификата и његовим предностима, о стању и сузбијању  посљедицама  изазваним вирусом корона, као и о другим актуелним темама.

 Начелник Радуловић је изразио задовољство посјетом, те истакао: „Данас смо размијенили значајна искуства и разговарали о низу важних  тема за општину Модрича. Ми смо у почецима процеса сертификације добијања BFC CEE сертификата, као општина која у наредном периоду планира да буде сврстана у ред општина и градова које се сматрају добрим пословним окружењем.  Обзиром да је општина Теслић чланица  те групације затражили смо стручну помоћ и размјену искустава. Размијенили смо искуства и као команданти штабова за ванредне ситуације, те се осврнули на низ значајних пројеката који нас очекују у наредном периоду.“

„Начелници увијек имају о чему да разговарају, јер углавном имамо сличне проблеме, поготово у данашње вријеме када нас муче посљедице изазване вирусом корона. Главна тема је и била како функционисати у вријеме пандемије, како се носити са мјерама које доноси Републички штаб  и како их спроводити на локалним нивоима. У будућем периоду, било би добро међусобно умрежити општине и размјењивати искуства.  Када је у питању BFC CEE сертификат општина Теслић може својим искуствима помоћи Модричи, а тако Модрича у другим стварима може нама“, изјавио је начелник Миличевић.