У Скугрићу, 20. јуна 2020. године одржана је манифестација обиљежавања годишњице сусрета бораца Првог крајишког и Источнобосанског корпуса и Дана Требавске бригаде. До сусрета бораца два корпуса дошло је 26. јуна 1992. године током операције Пробоја Коридора, операције за опстанак српског народа и његово јединство у Републици Српској.

Манифестација је одржана испред Спомен обиљежја које се налази на мјесту гдје су се 1992. године сусрели борци Првог крајишког и Источнобосанског корпуса, на скроман начин у складу са мјерама превенције ширења заразе вирусом корона и забране јавних окупљања у већем броју од 50.

Догађају су присуствовали начелник општине Модрича Младен Крекић, замјеник начелника Никола Савић, свештеници Српске православне цркве, представници Борачке организације општине Модрича, учесници Пробоја Коридора – Првог крајишког и  Источнобосанског корпуса и  грађани.

Свештеници Српске православне цркве су служили парастос свим погинулим борцима Војске Републике Српске.

Цвијеће на Спомен обиљежје су положили: начелник општине Модрича Младен Крекић и замјеник начелника Никола Савић; делегацијa Општинске борачке организације  Модрича, Мјесне борачке организације Скугрић и  Требавске бригаде; представници Удружења ветерана општине Модрича; представници; Друге посавске бригаде;  ОБО Шамац; ОБО Пелагићево; Градске борачке органицације Приједор и Првог батаљона Војне полиције Првог краишког корпуса

У име домаћина присутнима се обратио Милорад Станковић који је био командант добровољачког одреда Толиса, захвалио се свима који су дошли на свечаност и рекао: “Те 1992. године смо живјели у окружењу без основних животних намирница.  Били смо осјечени од свијета али смо имали велики морал да истрајемо. Кренули смо ка слободи и успјели у томе.“

Један од учесника Пробоја Коридора, командир чете  специјалног батаљона Друге посавске бригаде Милан Николић обратио се у име Источнобосанског корпуса Војске Републике Српске.

„Након вишемјесечне блокаде спојили смо се тада са својим саборцима. Спајање је почело довикивањем и помињањем имена и слава јер се нисмо могли другачије распознати. То је био почетак нове историје српског народа“, истакао је Николић.

У име Крајишког корпуса говорио је Бранко Василић, члан предсједништва борачке организације града Приједор који је у рату био помоћник команданта 43. Приједорске моторизоване бригаде те истакао: „ Данас се налазимо на једном светом мјесту. Ово су наши светионици, наши путокази а посебно генерација које долазе после нас и треба да обиљежавамо ове датуме.

Овом приликом присутнима се обратио начелник општине Младен Крекић. У свом обраћању нагласио је важност овог датума и рекао: „Ово је мјесто гдје су се спојили корпуси и можда по први пут поменуло име Српска Република. До сусрета је морало доћи јер ништа у том моменту није функционисало.  Данас се овдје нисмо састали ради себе, него због свих оних  који дадоше своје животе, а неки дијелове тијела. Са овог скупа поново шаљемо поруку мира и да се то вријеме више никада не понови.“