На централни споменик борцима за Републику Српску  вијенце су положили представници Удружења ветерана ВРС Модрича, Општинске борачке организације Модрича и општине Модрича.

Цвијеће је положено и на гроб борца Раденка Брадашевића, прве жртве протеклог одбрамбено-отаџбинског рата из Модриче, као и у Спомен соби.

„Данас смо се присјетили страдања на данашњи дан 1992. године. Остали смо у окружењу и 3.маја 1992. године у помоћ су нам дошли саборци са Вучијака и Требаве. Да њих није било ми не бисмо преживјели. Били смо неискусни и нисмо вјероваали да се морамо борити против комшија. Због пандемије смо се окупили у малом броју али се надам да ће нас наредних година бити више“, рекао је Богдан Шарчевић, предсједник Скупштине Удружења ветерана.

„У ова тешка времена изазвана вирусом корона не смијемо заборавити значајне датуме као што је овај. Удружења ветерана је организовало ово обиљежавање. Дошли смо на Спомен обиљежје, ово свето мјесто да одамо дужну почаст свим настрадалим у протеклом рату.  Јуче је нажалост једна наша суграђанка  преминула од вироса корона и то нам јако тешко пада. У своје лично име и у име органа којим руководим изјављујем дубоко саучешће породици преминуле. Желим да се то више никоме не деси. Честитао бих медијима Дан слободе медија и захвалио се на досадашњем примјереном начину извјештавања о догађајима у свим ситуацијама“, истакао је начелник Крекић.