Дан општине Модрича, Видовдан, грађани општине Модрича на свечан начин сваке године обиљежавају светом литургијом, полагањем вијенаца и свечаном сједницом Скупштине општине. Обзиром на тренутну ситуацију изазвану вирусом корона Дан општине ове године обиљежен је на скроман начин.

Испред  Споменика борцима за Републику Српску у Модричи служен је парастос након чега су положени  вијенци и цвијеће.

Вијенце су положили начелник општине Модрича Младен Крекић и замјеник начелника општине Никола Савић; делегација Скупштине општине –  предсједник и потпредсједник Скупштине општине Велибор Цвијић и Небојша Кнежевић, шефови клубова одборника и представници политичких партија у Скупштини општине; представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске – Општинске борачке организације, Удружења ветерана и Удружења ратних заробљеника и логораша, те представници институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација и удружења.

Присутнима се обратио предсједник Скупштине Општинске борачке организације Жељко Терзић и говорио о значају Видовдана за српски народ кроз вијекове.

„Тешко је пронаћи праве ријечи  и говорити о значају данашњег датума. Данас је и вјерски празник посвећен Цару Лазару и погинулим борцима на Косову пољу, као и свим другим погинулим српским борцима након те битке који су уткали своје животе за слободу и државност српског народа. Данашњи празник је посебан јер нас подсјећа да заувијек желимо бити слободни. Кроз историју српски народ се увијек само бранио и борио за своју самосталност“, истакао је Терзић.

„Без обзира на тренутну ситуацију ми не смијемо заборавити важне датуме и догађаје, а посебно оне из 1992. године. Данас нам је дужност да се поклонимо жртвама које нам осигураше мир и слободу у којој уживамо. Ово радимо на скроман начин да би заштитили здравље људи од могућих нежељених посљедица. Данашњи датум је по много чему значајан и морамо се присјетити смрти  12 беба и свих оних који су страдали због немогућности указивања помоћи. Порука мира је порука свих присутних на овом скупу“, рекао је начелник Крекић у обраћању присутнима.

На споменик борцима  Народноослободилачког рата  и Споменик солунским добровољцима у Градском парку вијенац и цвијеће су положили начелник општине и замјеник начелника, предсједник и потпредсједник Скупштине општине и делегација удружења проистеклих из свих Одбрамбено – отаџбинских ратова.

О значају пробијања Слолунског фронта говорио је предсједник Удружења  потомака и поштовалаца ослободилачких ратова и солунских добровољаца Модрича Вид Благојевић.