На Дугој Њиви 21. јуна 2020. године  обиљежена је двадесет осма годишњица Пробоја Коридора. Догађају су присуствовали највиши званичници Републике Српске:  српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић,  начелник општине Модрича Младен Крекић са сарадницима,  представници Општинске борачке организације из Модриче и из других општина Републике Српске.

Догађај је обиљежен на скроман начин у складу са мјерама превенције ширења заразе вирусом корона и забране јавних окупљања у већем броју.

У манастиру Светог пророка Илије његово преосвештенство владика зворничко – тузлански Фотије са свештенством служио је Свету архијерејску литургију, а потом одржао парастос испред Споменика погинулим борцима у Одбрамбено отаџбинском рату.

На Споменик погинулим борцима цвијеће су у име институција Републике Српске положили   српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова. Потом су по једну ружу положили посланици Народне Скупштине РС, министри у Влади РС, представници општина Прњавор, Брод, Шамац, Дервента, Пелагићево, Вукосавље и Модрича; представници Борачке организације РС, организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС, СУБНОР-а, Савеза логораша РС, Савеза ратних војних инвалида РС, удружења ветерана РС; делегације Трећег пјешадијског РС пука, МУП-а, учесници марша „12 километара за 12 бањалучких беба“ из Осјечана и остале невладине организације и удружења проистекла из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске.

„Ово је важан дан у историји нашег народа и сврстава се у најважније датуме за наше национално ослобођење. Пробој коридора је интегрисао западни и источни дио Републике Српске. Важно је да се овдје окупљамо и присјећамо тог важног догађаја. Донесена је храбра одлука од стране наше војске и тадашњег политичког руководства у вријеме када су уведене санкције, забрањени летови и није било могућности да се допреми кисеоник за бебе у бањалучкој болници, које су нажалост преминуле. Ни њихова смрт није пробудила савјест на нивоу Уједињених нација и било је логично да се на овај начин приступи интегрисању простора и пробоју Коридора живота. Желим да изразим захвалност свим учесницима Коридора јер без ове побједе можда неби било ни Републике Српске.“, изјавио је српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик.

Министар Милуновић је рекао : „Ово је била једна од најважнијих битака у Одбрамбено – отаџбинском рату. Преко милион људи је било у окружењу и нисмо имали другог избора него да у једној офанзивној операцији извршимо пробој Коридора и спојимо се са матицом Србијом. Из тог разлога је битка и названа Коридор живота. Покушали су да нас стрпају у гето, бебе су умирале због недостатка кисеоника, а каква би била судбина свих нас да овај пробој није извршен велико је питање. Наша је обавеза да обиљежавамо овај датум, да славимо побједу и да се присјећамо наших погинулих у овој битци.“