Полагањем цвијећа  и парастосом на градском гробљу у Модричи 29. септембра 2020. године обиљежена је тринаеста годишњица смрти предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Цвијеће на гроб покојног предсједника  су положили:  супруга Милица и син Петар са породицом; у име институција Републике Српске предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић; изасланик предсједнице Републике Српске и изасланик српског члана Предсједништва; посланик у Народној скупштини Републике Српске Мара Милошевић, представници Републике Српске у институцијама БиХ, представници Фонда „Милан Јелић“, начелник и замјеник начелника општине Модрича Младен Крекић и Никола Савић, представници Борачке организације Републике Српске и иневладиних организација и удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, те родбина и пријатељи.

„Без обзира на стање проуроковано вирусом корона нашли смо начина да се и ове године окупимо поред гроба мог покојног оца и да му одамо пошту. Ова нам је година додатно тешка јер је прије пар мјесеци преминула мајка од покојног оца. Понос не престаје, само је из године у годину све већи. Својим дјелима је он то заиста заслужио. Захвалио бих се врху наше Републике што су дошли и одали пошту мом оцу. Данас је са нама премијер Вишковић“, рекао је Петар Јелић.

„Емоције данас нису ништа мање од оног тренутка када је Милан преминуо. Сви смо га вољели, поштовали и уважавали. Нису га заборавили његови пријатељи, Модрича, а ни Република Српска. Остаће у трајној успомени, а о њему ће се писати и у историји“, истакао је начелник Крекић.

„Тридести септембар је тужан дан за Модричу, али њени грађани морају бити поносни што су имали Милана Јелића.  Милан никада неће бити заборављен. Модрића је Милан Јелић, а Милан Јелић је Модрича, Све што је овдје урађено у спортском и  културном животу везано је за његово име.  Надам се да ће и генерације после нас долазити испред његове вјежне куће, да му одају дужну пошту“, изјавио је предсједник Владе РС Радован Вишковић.

Парастос покојном предсједнику служио је епископ зворничко – тузлански господин Фотије уз саслужење свештеника са подручја општине Модрича.

Др Милан Јелић је преминуо 30.септембра 2007.године у 52. години живота од последице срчаног удара.