Туристичка организација општине Модрича  у сарадњи са Општинском управом  организовала је данас пригодну  презентацију поводом Свјетског дана заштите  животне средине, који се обиљежава  5. јуна. Презентација се односила на истицање проблема дивљих депонија на подручју локалне заједнице.

Одјељене за просторно уређење, стамбено комуналне послове и екологију општине Модрича заједно са АД „Комуналац“ Модрича обишла је и идентификовала велики број постојећих депонија на нашој територији, које су приказане у презентацији. Такоће,  приказано је  бројно стање коришћења комуналних услуга домаћинстава у граду, приградским насељима и селима. Указано је на велики проблем и неодговорност како физичких лица  тако и  привредних субјеката о нелегалном одлагању отпада.

„На подручју Модриче је регистровано преко 30 дивљих депонија за чије чишћење и санацију је потребно око 70 000 КМ. Отпад на депонији одлажу грађани, али на жалост и привредни субјекти. Општина Модрича је приступила Одлуци израде Локалног акционог плана управљања отпадом, па ће ускоро почети рјешавање овог проблема“, истакла је Сања Ивановић, самостални стручни сарадник за енергетску ефикасност и заштиту животне средине у општини Модрича.

Циљ ове кампање је подизање свијести грађана, истакла је Дарија Видаковић вд директор Туристичке организације општине Модрича.