Подручје општине Модрича у протеклих пар сати задесила је велика количина падавина. Највише је погођено уже градско језгро, јер постојећа канализациона мрежа није могла да прими сву количину воде, коју су највише изазвали брдски потоци.

Командант штаба Јовица Радуловић сазвао је ванредну сједницу Штаба.

Сагледана је тренутна ситуација на подручју цијеле локалне заједнице, те донесени сљедећи закључци:

  • Већина градских улица је тренутно проходна;
  • Задужују се:
  • надлежне институције и јавне установе да предузму све потребне задатке и радње из своје надлежности;
  • Територијална ватрогасна једница Модрича да преузме пумпе од институција општине Шамац, које су дате на располагање;
  • Предузеће „Мартић интеркоп“ у сарадњи са Одјељењем за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију и Цивилном заштитом изврши чишћење притока и канала на подручју локалне заједнице.
  • Обезбиједити довољан број врећа са пијеском за потребе заштите привредних друштава и домаћинстава;
  • Стално праћење водотока ријеке Босне.

„Недавно смо имали тематску сједницу по питању снабдијевања воде и канализације, а ево данас имамо проблем. То је доказ да што прије морамо приступити рјешавању овог питања. Ја нећу уљепшавати тренутно стање. Имамо проблеме, почев да у Општини, у оваквој ситуацији немамо адекватне људе, који могу да одговоре новонасталој ситуацији. Нисмо имали ни вреће са пијеском. Захваљујем се општинама које су се јавиле и понудиле своју помоћ. Апелујем према Републичкој управи цивилне заштите да ставе своја средства и ресурсе на располагање, а ми ћемо пратити ситуацију. Надамо се да ће ноћ бити мирна. Поручио бих суграђанима да чинимо све што је у нашој моћи да ситуацију држимо под контролом и покушамо спријечити штету“, истакао је командант Штаба Јовица Радуловић.