Пета годишњица оснивања Центра за здраво старење обиљежена је 11. фебруара 2020. године.  Обиљежавању је присуствовао начелник општине Младен Крекић са сарадницима,  корисници Дневног центра за дјецу са посебним потребама и корисници Центра.

Центар за здраво старење у Модричи почео је са радом 11.фебруара 2015. године. Финансиран је средствима Одјељења за хуманитарну помоћ и цивилну заштиту Европске комисије, кроз УН-ов програм за ублажавање посљедица поплава „Данас за нас“, уз подршку Партнерства за јавно здравље БиХ, Општине Модрича и Удружења пензионера Модрича. Центар од оснивања ради у просторијама Удружења пензионера које су реновиране и прилагођене потребама особа треће животне доби.

Општина је за потребе Центра обезбиједила адекватан простор и ангажовала волонтере који су прошли стручну обуку за рад у оваквим центрима. Циљ успостављања Центра је побољшање квалитета живота особа треће животне доби и њихово активно укључивање у друштвене активности.

Центар је отворен сваким радним даном од 9 до 15 часова. У Центру су активне следеће секције: превентивно – корективна гимнастика, кулинарска секција, музичка секција, информатичка секција, креативна секција (плетење, хеклање, декупаж и различити ручни радови), а посједују и библиотеку са мањим фондом наслова. Током година број сталних корисника Центра се повећавао и тренутно броји 120 чланова.

Кориснице Центра су у просторијама Центра за здраво старење снимале емисију „Сто за 4“ ОБН телевизије чиме је извршена његова додатна промоција у јавности. Протеклих година чланови Центра за здраво старење Модрича учествовали су на многим манифестацијама у Дервенти, Броду, Шамцу и Модричи. Организовани су бројни излети и дружења. У протеклом периоду организована су и предавања доктора из Дома здравља Модрича намијењена особама треће животне доби.

„Центар је донио много више лијепих резултата него што смо очекивали. Особе треће животне доби се у овим просторијама друже и корисно проводе вријеме кроз разне радионице. Ове жене учествују у свим акцијама и манифестацијама које се организују у нашем граду“, истакао је начелник Крекић.

Већина чланова Центра за здраво старење су особе преко 60 година старости који са одушевљењем учествују у свим активностима и константно исказују жељу за учешћем у различитим секцијама Центра, дружењима и осталим активностима. С обзиром на велику заинтересованост чланова и веома мали простор који Центар посједује у будућем периоду је  неопходно проширење просторних капацитета како би Центар био у могућности да пружи адекватне услуге свим члановима.