Oпштина Модрича традиционално организује додјелу поклон пакетића за ученике првог разреда.

И ове школске године, која је почела 1. септембра начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима је   посјетио  централне основне школе и уручио скромне поклоне за првачиће.

Ове године на подручију наше општине уписано је укупно 189  ученика првог разреда, што је више за 21 ученика у односу на прошлу годину. У  ОШ „Свети Сава“ уписано је 88 ученика, а у ОШ „Сутјеска“  101 ученик.

Треба напоменути да су предузете и спроведене све мјере Института за јавно здравство Републике Српске прије почетка школске године. Наставни процес је организован на начин да је трајање часа враћено на 45 минута.

Начелник је пожелио много успјеха у школовању и животу првачићима, свим ученицима и наставном кадру.

„Радује ме што ове године имамо нешто већи број уписаних ученика у први разред, што би могао бити показатељ да у Модричи стварамо средину у којој ће људи остајати, радити, а не одлазити са ових простора“.

„Част је организовати пријем за 88 нових ђака и што пријему присуствује начелник општине. Наша школа неби могла функционисати без подршке Општине“, истакао је Митар Кршић, директор ОШ „Свети Сава“.

„Богу хвала, у нашу школу је ове године уписано 19 ученика више него у претходној, а више него и у претходних десет година. Надамо се да ће се тренд повећања наставити“, рекла је Зорица Васиљевић, директорица ОШ „Сутјеска“.