У згради општине Шамац, 17. фебруара 2021. године потписан је Споразум о организовању и одржавању европског финала турнира „Champions Trophy“ (Трофеј шампиона). Турнир на коме ће учествовати екипе са дјецом узраста од 12 година одржаће се 22. и 23. маја 2021. године на стадионима у Шамцу и Модричи.
Споразум су потписали: Јовица Радуловић, начелник општине Модрича, Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац и Alexander Rakowitz, предсједник Балкан Алпе Адриа пројекта из Беча.

Споразумом  су регулисана међусобна права и обавезе. Турнир ће окупити екипе из цијеле Европе чији је циљ пласман на  свјетско финале „Champions Trophy“, који се одржава у Бечу, од 18. до 20. јуна 2021. године, а који окупља екипе са свих континената.

Alxander Rakowitz је истакао да су  своје учешће на овом турниру потврдили француски Олимпик из Марсеја, енглески Midlzboro, београдска Црвена звезда,  а чека се потврда још неких реномираних екипа. Долазак на овај турнир једино је могућ преко квалификационих турнира, који ће се овог прољећа играти у цијелој Европи.

Отварање турнира планирано је у Шамцу, утакмицом Црвена звезда – Олимпик Марсеј, послије 30 година и дуела финала купа шампиона у Барију, а затварање турнира је на стадиону „Др Милан Јелић“ у Модричи.

Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац рекао је  да уколико епидемиолошки услови не дозволе организовање турнира Споразумом је предвиђен други термин одржавања.

Истакао је  да га посебно радује сарадња ФК „Алфа Модрича“ и ФК „Борац” Шамац, који ће такође бити учесници, те да је ово прилика да се двије општине промовишу и представе у правом свјетлу, као и цијела Посавина.

Јовица Радуловић, начелник општине Модрича  је нагласио да га радује што Модрича и Шамац настављају сарадњу, на начин да се спортска културна дешавања враћају у ове општине, те да се Модрича и Шамац позиционирају на мапи оних градова који се могу похвалити организацијом великих спортских догађаја.

Подршку овом пројекту дао је и Петар Јелић, предсједник Подручног фудбалског савеза из Добоја истакавши значај овог турнира за развој омладинског фудбала на добојској регији.