У Скупштинској сали општине Модрича, 26. октобра 2020. године потписани су  уговори са шест корисника, којима су додијељени пластеници у склопу пројекта „Подршка незапсоленим лицима“.

Пројекат реализује Културно-умјетничко друштво „Зоран Томушиловић, Дуго Поље -Ботајица“, кроз провођење пројекта „Подршка иницијативама за сузбијање штете изазване вирусом COVID-19“ подржаног из Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD). Пројекат финансира Европска унија, а проводи UNDP.

Циљ пројетка је смањење негативних утицаја изазваних вирусом корона кроз обезбјеђење услова за самозапошљавање незапослених лица са подручја општине Модрича. Извршена је додјела и монтажа шест пластеника са системом за наводњавање површине 50 м2. За одабране кориснике је одржана и једнодневна обука на тему производње поврћа у пластеницима. Обуку је држала Сида Томић службеник Одсјека за пољопривреду oпштине Модрича. Наведена обука је омогућила корисницима основно знање за употребу пластеника и пружила услове за могуће самозапошљавање чланова породице изабраних корисника, на основу којих ће моћи остварити приходе и обезбиједити егзистенцију за своју породицу.