Начелник општине Јовица Радуловић потписао је данас, 28. априла 2021. године Уговор са директором Фондације „За породицу“ Драганом Дакићем, везано за учешће у пројекту „Пријатељи породице“.

Пројекат је конципиран тако да обједињује пронаталитетне мјере и мјере подстицаја привредном развоју локалне заједнице унапређујући дигитализацију тржишта.

У оквиру овог пројекта породице са троје и више дјеце, а које имају бар једно малољетно дијете добијају Поносне картице које им омогућавају попусте приликом куповине роба и услуга што представља мјеру подршке наталитету и породицама. Попусте могу остваривати код партнера из Модриче, али и код партнера широм Републике Српске који су приступили пројекту.

Подстицај привредном развоју се огледа у томе што ће за привредне субјекте, даваоце попуста бити  обезбијеђен  приступ јединственој електронској продајној платформи преко које могу бесплатно и непосредно пласирати своје производе и услуге без обзира на локацију пословања.

Господин Дакић се захвалио начелнику што је препознао важност учешћа у пројекту „Пријатељи породице“ , те рекао да је општина Модрича једна од десет општина у Републици Српској које су приступиле пројекту. „Тренутан број партнера је око 150, а циљ нам је да их до краја године буде 500. Ово је тренутно један од највећих пројеката дигитализације тржишта у Републици Српској. Попусти се односе готово на све сегменте потрошачке корпе, а робе и услуге су доступне и путем интернет продавнице. Кључно је да се што више привредника унутар локалне заједнице прикључи пројекту“, истакао је Драган Дакић.

Општина Модрича ће финансирати израду и одржавање веб шопа за све пријављене привреднике из Модриче.

Начелник Радуловић је истакао да општина Модрича води рачуна о пронаталитетној политици, али и о привредницима који дјелују на подручју локалне заједнице. „Према подацима Фонда за дјечију заштиту преко 200 породица на подручју локалне заједнице има троје и више дјеце. Корист од пројекта је вишеструка. Породице ће остварити уштеду при куповини разних роба и услуга. Истовремено, остварују се бенефити и за привредне субјекте који се укључе у пројекат, а у току израде Уговора наишли смо на заиста позитивне реакције“, изјавио је начелник.