Данас, 17. септембра 2020. године начелник општине Младен Крекић примио је Ивану Симић, уредницу РТЛ телевизије из Келна (Њемачка). Састанку је присуствовала и Јелена Антић, водитељица Дневног центра за дјецу са посебним потребама.

Захваљујући Ивани Дневни центар је успио добити средства од РТЛ телевизије за реализацију пројекта „Унапређење психомоторних способности – Рекреативно спортски кутак“. РТЛ телевизија сваке године прикупља средства за дјецу са посебним потребама. Именована је ступила у контакт са Дневним центром за дјецу са посебним потребама у Модричи гдје су заједно договорили пројекат за аплицирање. Затим је Ивана пројекат представила својим шефовима те је он одобрен. Вриједност пројекта је око 4 хиљаде еура.

Циљ пројекта је унапређење услова за боравак лица ометених у развоју односно опремање спортско рекреативног кутка у дворишту Дневног центра као и набавку опреме реквизита за унутрашњу употребу који ће допринијети бољем психомотормом развоју дјеце, инивидуалном и групном раду са дјецом.

Ивана Симић има 34 године, завршила је гимназију, затим студирала и завршила Германистику и филозофију на елитном универзитету RWTH Achen. Поред факултета, радила је за новине и за радио станице. Увијек је имала жељу да ради за РТЛ телевизију па је после факултета прво добила посао код једне мање ТВ-куће која режира емисије за РТЛ, а након двије године рада у тој фирми прешла је на РТЛ телевизију. Пуна ентузијазма, воли свој посао и ради на мјесту уредника емисија различитих жанрова. За једну емисију је водила интервјуе са њемачким глумцима и пјевачима, а тренутно режира документарну емисију о једној музичкој групи. Уједно режира њемачке емисије „Die 25“ и „Die 100“.

Ивана, поријеклом Модричанка је пресретна што има прилику да помогне свом родном граду и дјеци из Модриче.

Овом приликом начелник Крекић се захвалио Ивани на томе што мисли на свој родни град иако не живи ту, као и на помоћи и доприносу који је она дала како би се успјешно реализовао овај пројакат.