Данас, 23. септембра 2020. године  организована је примопредаја новог ватрогасног возила за потребе Територијалне ватрогасне јединице Модрича. Возило је набављено на основу пројекта и плана опремања ватрогасних јединица одобреног од стране Ватрогасног Савеза Републике Српске и Владе Републике Српске.

Примопредаји је присуствовао начелник општине Младен Крекић са сарадницима, представници Ватрогасног Савеза Републике Српске, добављача „SV Company“ ДОО Трн-Лакташи и представници ТВЈ Ватрогасно Модрича.

„Захвалио бих се Ватрогасном савезу што су обезбиједили средства за куповину новог ватрогасног возила.  Наша ватрогасна јединица је добро опремљена. Недостаје одређена опрема за гашење пожара на већим висинама, коју ћемо у наредном периоду набавити. Ново возило ће додатно појачати безбиједност грађана локалне заједнице, када су у питању пожари, али и друге елементарне непогоде“, истакао је начелник Крекић.

Ради се о новом комбинованом  ватрогасном возилу са припадајућом  надоградњом. Возило је марке „IVECO EUROCARGO“, капацитета 5000 l воде и 300 l пјенила. Опремљено је пумпом од 3000 l/мин код 10 бара и посједује 2 витла за брзу навалу средњег и високог притиска. На крову се налази топ за гашење 2000 l/мин домета 70 метара. На возило се налази витло за извлачење снаге 5800 кg са 30 метара сајле.  Вриједност возила је 360.942,66 КМ од чега је Ватрогасни савез финансирао 300.000 КМ, а Општина Модрича 60.942,66 КМ.

„Ватрогасци Модриче су богатији за још једно савремено ватрогасно возило. Жеља ми је да га што мање употребљавају у тешким ситуацијама, али треба да су спремни одговорити на све изазове. Ватрогасни савез Републике Српске  је од свог постојања набавио преко 300 возила за потребе ватрогасних јединица Републике Српске“, изјавио је Небојша Миљуш, потпредсједник Ватрогасног савеза.

Територијална ватрогасна јединица Модрича у свом саставу броји 16 запослених, заједно са старјешином. Ватрогасци су опремљени заштитним интервентним одијелима за гашење пожара и дишним изолационим апаратима за задимљене просторе. Возни парк осим новог возила броји још седам возила, од чега је пет возила за гашење пожара.

„Захваљујући Ватрогасном савезу Републике Српске и општини Модрича опремили смо се са новим и модерним ватрогасним возилом. Возило нам је било неоходно за просторе гдје до сада нисмо могли да дођемо, поготово у зимском периоду. Сада можемо прићи сваком мјесту. Ватрогасна јединица је сада спремна за све врсте интервенција. Надам се да ћемо у наредном периоду изградити нови ватрогасни дом, гдје би могли држати сву ватрогасну опрему“, рекао је старјешина ТВЈ Ватрогасно Драган Стјепанић.