Начелник општине Младен Крекић обишао је данас, 29. октобра локације гдје су току радови на изградњи саобраћајница и тротоара код Дневног центра за дјецу са посебним потребама и новог вртића,  те асфалтирање паркинг мјеста код СШЦ „Јован Цвијић“.

Ради се о  реализацији  сљедећих пројеката:

  1. Изградњи тротоара и аутобуског проширења у улици Ђуре Јакшића. У склопу пројекта биће изграђено и дјечије игралиште код кафетерије – новог вртића.

Вриједност пројекта:105.284,80 КМ

Инвеститор: општина Модрича

Извођач радова: „Балегем“ д.о.о. Градачац

Реализацијом пројекта олакшаће се приступ дјеци, родитељима и запосленима који користе услуге Дневног центра за дјецу са посебним потребама, Дјечијег вртића „Наша   радост“ и Кафетерије.

  1. Асфалтирању паркинга код Средњошколског центра „Јован Цвијић“

Вриједност радова: 16.541,46 КМ

Извођач радова: „Балегем“ д.о.о. Градачац.

  1. Завршена је реконструкција Берлинске улице у МЗ Модрича 1

Вриједност радова: 147.941,35 КМ

Инвеститир: општина Модрича

Дужина дионице: 1 000 метара

Извођач радова: „Добој путеви“ д.о.о. Добој Југ.

Берлинска улица протеже се поред Градског стадиона, Културно-спортског  центра, новог Дјечијег вртића, Кафетерије, ДСШЦ „Јован Цвијић“, а води до МЗ

Модрича 3, која броји 570 домаћинстава.

„Данас ћемо обићи пар малих градилишта који су везани за побољшање услова рада СШЦ „Јован Цвијић“, Дневног центра за дјецу са посебним потребама, новог вртића и Кафетерије. Омогућиће се дјеци, њиховим родитељим, као и запосленима у овим установама лакши прилаз објектима. Захвалио бих се  грађанима Модриче јер ово је жеља и инвестиција свих нас заједно. Свакако да реализацијом оваквих пројеката побољшавамо квалитет живљења на подручју наше локалне заједнице“, истакао је начелник Крекић.

„Дневни центар за дјецу са посебним потребама отворен је прије пет година. Изградња саобраћајница и паркинга око Центра  и вртића омогућиће лакши приступ дјеци, родитељима, као и нама запосленима“, рекао је Синиша Поповић, логопед у Дневном центар за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса.

„Радујемо се што ће данас бити асфалтиран паркинг испред наше школе. Прије пар година смо у више наврата аплицирали за овај пројекат  и ево дошло је вријеме да се средствима општине Модрича реализује.  Значиће пуно за све који долазе у школу, а и за изглед школе. Јутрос смо добили саопштење од надлежног Министарства да ће се сљедеће седмице највјероватније потписати уговор везано за пројекат енергетске ефикасности – утопљавање наше школе. Заједно са Општином на њему радимо три године. Добићемо нову столарију, изолацију и нову котловницу. Са мазута, који је штетан прелазимо на дрво и пелет“, изјавила је Новка Марковић.