У оквиру капиталних улагања за 2020. годину у протеклом периоду реализованo је низ пројеката   на подручју општине Модрича.

Извршено је уређење Светосавске улице. Поред асфалтирања паркинга у овој улици, изграђен је тротоар и улична расвјета. Из капиталног буџета општине Модрича за асфалтирање паркинга издвојено је 27.370 КМ, док је за изградњу тротоара и уличне расвjете укупно издвојено oko 70.000 КМ. Нови паркинг у Светосавској улици, поред Дома здравља омогућиће лакши приступ овој установи, док ће изградња тротора и улична расвета олакшати кретање грађана Модриче у улици која је већег промета.

 У мјесној заједници Модрича 4 асфалтирана је улица Милоша Обилића и улица Цара Душана. Укупна дужина асфалтираних дионица је 2100 метара, а вриједност радова је 265.642,66 КМ.

У мјесним заједницама Врањак и Копривна асфалтирано је неколико путева. У МЗ Врањак у засеоку Брвно асфалтиран је пут у дужини од 290 метара, док је у засеоку Сјеча укупно асфалтирано 400 метара пута. У МЗ Копривна у засеоку Осоје асфалтиран је пут дужине 615 метара. Нови асфалти имају велики значај за мјештане. Вриједност радова на асфалтирању путева у МЗ Врањак и Копривна износе укупно 88.200 КМ, а средства су обезбиједили мјештани и општина Модрича.

У МЗ Ботајица у току су радови на реконструкцији подручне основне школе и Омладинске сале, радови на асфалтирању путева, а недавно су завршени и радови на увођењу уличне расвете у два засеока. Реконструкција подручне ОШ “Свети Сава” и Омладинске сале омогућиће лакше одвијање наставних активности за  ученике и њихове наставнике. За мјештане Ботајице од великог је значаја и асфалтирање путева Симићи-Којићи и Ботајичке Радине.  Вриједност радова на реконструкцији подручне ОШ и Омладинске сале је 55.000 КМ, а средства је обезбиједила општина Модрича из капиталног буџета. Радови на асфалтирању пута Симићи-Којићи вриједни су 38.000 КМ, финансирани су заједничким учешћем мјештана и Општине. Средства за асфалтирање пута Ботајичке Радине обезбијеђена су од стране Владе Федерације БиХ у износу од 50.000, а учешће општине Модрича је 8.000 КМ. У МЗ Ботајица недавно је уведена и улична расвјета у засеоку Маџаревац и Ботајичка ријека, а у плану је и решавање водоснадбевања на подручју ове МЗ.

 У МЗ Скугрић у току је друга фаза радова на изградњи фискултурне сале. У оквиру друге фазе вриједности 225.810 КМ сазидаће се објекат, покрити, уградити столарија те извршити припремни радови за трећу (завршну) фазу радова.

Поред наведених капиталних пројеката и у другим мјесним заједницама на подручју општине Модрича, реализовани су или је у току реализација више  пројеката.