Начелник општине Младен Крекић одржао је 6. децембра 2019. године састанак са ВД директора Републичког Секретаријата за расељена лица и миграције  Марком Аћићем. Састанку су присуствовали помоћник директора Драган Јуричевић, замјеник начелника Никола Савић и начелница Одјељења за борачко – инвалидску заштиту и општу управу Боса Новаковић.

Тема састанка је реализација Пројекта ЦЕБ 2, затварање колективних центара и алтернативних смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења. Пројекат се реализује у двије фазе.

Прва фаза, Под-пројекат 137 је реализован 2018. године изградњом 22 стамбене јединице за самце који су били корисници колективног центра и алтернативног смјештаја. Корисници, њих 22, су усељени у типске стамбене јединице површине 33,11 m2 са оставом и терасом од 11,35 m2 што укупно износи 44,46 m2. Након усељења корисника Колективни центар је затворен. Изградња објеката коштала је укупно 1.313.266,41 КМ, а финансирала је Влада Републике Српске кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе. Општина Модрича је обезбиједила локацију, пројектно-техничку документацију и инфраструктурне прикључке, укупне вриједности 185.650,50 КМ

Друга фаза, Под-пројекат 138 обухвата изградњу стамбене зграде од 15 станова,  приземљем и два спрата (П+2)  те помоћни објекат са оставама. Станови су намијењени за 15 вишечланих породица, кориснике алтернативног смјештаја. Зграда је изграђена. У току је припрема зграде за фасаду, столарија је постављена, унутрашњост измалтерисана, а преостали су унутрашњи фини грађевински радови. Извођач радова је група понуђача чији је носилац посла „Браћа Мићић“ д.о.о.Модрича, а у радове су уведени 27. јуна 2019. године. Рок за завршетак радова је 350 календарских дана. У току је израда пројекта опремања вишепородичног стамбеног објекта.  Помоћни објекат са оставама је изграђен.

По завршетку састанка у згради општине делегација је обишла градиште вишепородичног стамбеног објекта са 15 станова и усељени комплекс од 22 стамбене јединице.

„Данас смо са начелником Крекићем разговарали о пројектима који су у току везано за партнерство са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције. Имали смо прилику да се на лицу мјеста увјеримо како теку радови на завршетку стамбеног објекта који се гради у Модрича и веома смо задовољни. Вриједност радова је око 1,133.000 КМ.  У зграду ће бити смјештена интерно расељена и избјегла лица са ревидиране коначне листе утврђене од стране општине Модрича и Секретаријата. Зграда ће бити у власништву Општине а лица смјештена у станове ће имати право кориштења стамбене јединице без остваривања права власништва. На овај начин проводимо политику Владе засновану на Закону о социјалном становању. Ово је један од добрих примјера позитивне сарадње са општином Модрича“, рекао је господин Аћић.

„Захвалио бих се директору на доласку. Заједничком сарадњом чинимо хумана дјела јер збрињавамо лица која до сада нису имала свој кров над главом. Реализацијом овог пројекта рјешавамо проблем алтернативног смјештаја. На обострано задовољство прошле године смо уселили 22 лица у индивидуалне стамбене јединице а у наредном периоду ћемо збринути још 15 вишечланих породица“, рекао је начелник Крекић.