Основна школа у Врањаку суочена је са дугогодишњим проблемом недостатка питке воде. Јутрос је начињен први корак у рјешавању овог проблема, јер су дворишту школе почели радови на ископавању бунара, које о сопственом трошку изводи предузеће „Бетон промет“ из Врањака.  Овај школски објекат редовно похађа 70 дјеце, од првог до деветог разреда.

Радовима је присуствовао и нечелник општине Јовица Радуловић који се захвалио извођачу радова, који је препознао важност рјешавања овог битног питања за побољшање услова боравка дјеце у овом школском објекту.

„Након ископавања извршићемо испитивање исправности и квалитета воде, а уколико буде све како треба, спојићемо и  прикључити објекат на бунар о трошку Општине“, рекао је начелник.

Начелник је такође напоменуо да је Одлуком Владе Републике Српске, а на приједлог Општинске управе, одобрен пројекат за санацију кров школе, у износу од 73.000 КМ. Истакао је да се нада ће уз помоћ људи из дијаспоре и швајцарске Фондације „Обервалис – За дјецу нашег свијета“, успјети у наредном периоду потпуно адаптирати овај школски објекат.