Сједница Општинског штаба за ванредне ситуације одржана је данас, 25. маја 2020. године  са почетком у 12,00 часова. Размотрена је тренутна епидемиолошка ситуација на подручју локалне заједнице.  Командант Штаба информисао је присутне да  је од почетка пандемије у Модричи на вирус корона тестирано 343 лица. Од укупно 25  заражених  петоро је  потпуно излијечено, 15 особа  су у фази лијечења, а петоро је нажалост преминуло.  Под здравственим надзором налази се 93 лица, а за 879 је истекао здравствени надзор. Присутни су упознати са податком да су сва дјеца и запослени из ЈПУ “Дјечија радост“ која су била у контакту са зараженим васпитачем тестирана и сви налази су негативни. Донешен је закључак којим је поменутој установи забрањен рад до 1. јуна 2020. године. Приликом доношења одлуке о дозволи рада Дјечијег обданишта биће укључено више субјеката. Спортским организацијама је забрањен почетак рада док запослени не буду тестирани на вирус корона. Грађанима је упућена молба да се и даље придржавају прописаних мјера заштите.

„Оно што ме заиста радује је податак да су сви налази од 33 тестиране дјеце и 8 запослених у Дјечијем вртићу негативни.  Да није било предходне наредбе о тестирању ми би вјероватно имали ново жариште. Ту није било жаришта јер се на први знак корона вируса благовремено реаговало. Обзиром на сва дешавања установа  неће почети са радом. Захваљујем се родитељима на стрпљењу јер заиста је мучно чекати резултате теста. У протеклој седмици смо имали 12 нових лица која су обољела. Нажалост, два лица су преминула и користим прилику да породицама упутим искрено саучешће. Остало нам  је још једно жариште које у сарадњи са Домом здравља покушавамо држати под контролом.  Спортске орагнизације неће моћи почети са радом док се запослени не тестирају. Молим грађане, угоститеље и све остале да се придржавају прописаних мјера заштите, како не би дошли у ситуацију да поново морамо пооштравати мјере“, истакао је начелник Крекић.

„Ми се надамо да држимо епидемиолошку ситуацију под контролом. У протеклих седам дана имали смо велики број тестирања. Контакти из вртића су негативни“, рекао је директор Дома здравља Дарко Стефановић.