Општина Модрича је била и данас је позната као „Град спорта“. То је здрава средина у којој постоје многобројне спортске организације и удружења.

У склопу Културно спортског центра (КСЦ) се налазе: тениски терени, отворени спортски терени и спортска дворана са капацитетом од око 3.000 гледалаца у којој се одржавају бројна и разноврсна такмичења заједно са стадионом Фудбалског клуба „Модрича Максима“ капацитета 6.000 гледалаца (1.300 мјеста за сједење), који у свом саставу има и помоћне терене, представљају репрезентативне спортске објекте који омогућавају завидне спортске манифестације.

У оквиру ЈУ КСЦ се сваке године одвијају сљедеће спортске и културне манифестације: Светосавски турнир у малом фудбалу, утакмице ЖОК „Модрича“ у Премијер лиги БИХ, утакмице МОК „Модрича“ у Првој лиги РС, утакмице ЖОК „Модрича“ млађе селекције, утакмице МОК „Модрича-Оптима“ млађе селекције, завршница Премијер лиге БИХ – мушка конкуренција, утакмице  КК „Модрича“ – Прва лига РС, утакмице КК „Модрича“ – млађе селекције (пионири, кадети, јуниори), Видовдански турнир у стоном тенису, утакмице (такмичење) СТК „Модрича-Спин“,  утакмице ФК „Модрича- Маxима“ у фудбал „френд“ лиги – млађе селекције, Турнир у малом фудбалу Школа фудбала „ТАНГО“ – млађе селекције, Завршни турнир у малом фудбалу – СШЦ „Јован Цвијић“, Завршни турнир у кошарци – СШЦ „Јован Цвијић“, Турнир у малом фудбалу – поводом Дана полиције Републике Српске, семинар кошаркашких тренера – КК „Модрича“; Светосавска академија, смотра КУД-ова, Дјечија нова година као и концерти различитих умјетника.

Фудбал и одбојка су свакако најтрофејнији спортови општине. На подручју општине је највише регистрованих фудбалских клубова, али у мањој мјери су заступљени и остали спортови (стони-тенис, кајак, борилачки спортови: карате, кик бокс, џиу-џицу и др.). Такође је значајно напоменути да Градски стадион представља један од најмодернијих стадиона у окружењу који задовољава услове играња еворпских утакмица.

ОДБОЈКА

ФУДБАЛ

КОШАРКА

  1. Кошаркашки клуб Модрича Основан је давне 1972. године. Први тренер је био професор Анто Вукоје. Модрича је иначе први кошаркашки клуб у Добојској регији.  После рата године 1995. клуб се поново формира и осваја без пораза 2 лигу Регије Добој и улази у прву. Ова екипа свој врхунац доживљава у сезони 1998/99 година и игра финале Купа Републике Српске и финале Плеј офа РС са екипом Борац Нектар. Ово је уједно и највећи успјех клуба. Данас се клуб такмичи у другој лиги Запад. Млађе селекције су редовни учесници завршних турнира. Клуб броји преко 60 чланова у 4 секције.
  2. Кошаркашки клуб ”МД КЛИНЦИ“ из Модриче основан је 2016. године, а настао је из кошаркашке секције Спортског клуба ”МД КЛИНЦИ“. Клуб је од 2017. године члан Кошаркашког савеза Републике Српске (ПКО Добој), а у својој првој званичној такмичарској сезони 2017/18 клуб је учествовао са мушком јуниорском, кадетском и пионирском селекцијом. Тренутно има више од 90 чланова у својих пет секција. Клуб има и секцију за дјевојчице. Више о клубу можете прочитати на www.kkmdklinci.com.

БОРИЛАЧКИ СПОРТОВИ

  1. Клуб борилачких спортова који окупља каратисте основан је 1995 године.
  2. Карате клуб «Шампион» који је основан 20.01. 2006. године.
  3. Џиу џицу клуб «Ипон» основан је 30.04. 2005 године и члан је Прве џиу џицу лиге Републике Српске.
  4. Кик бокс клуб Гвардија регистрован је 03.04.2012. године.

Борилачки клубови су остварили изузетне резултате на такмичењима како у држави тако и у иностранству.

СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ «МОДРИЧА СПИН» МОДРИЧА
Стонотениски клуб «Спин» Модрича, основан је 05.11.2008. године. Клуб сваке године организује два турнира, Светосавски и Видовдански на којима учествују бројни клубови из РС. Клуб има 30 регистрованих такмичара и велики број рекреативаца.

СПОРТСКИ КЛУБ ”МД КЛИНЦИ”
Спортски клуб „МД КЛИНЦИ“ основан је 2010. године како би најмлађим Модричанима (дјеци 4-11 година) омогућио једно прије свега здраво, а потом лијепо, занимљиво и кроз (усмјерену) игру физички и интелектуално богато одрастање. Клуб велику пажњу посвећује популаризацији спорта са циљем квалитетно проведеног слободног времена и стварања здравих навика. Опширније о активностима, циљевима, програму рада и осталом можете видјети на сајту www.mdklinci.com.

md_klinci

ТЕНИСКИ КЛУБ «МОДРИЧА» МОДРИЧА 
Тениски клуб Модрича основан је у јулу 2009. године.

АУТОМОБИЛСКИ КЛУБ «ОПТИМА-МОДРИЧА» МОДРИЧА
Аутомобилски клуб «Оптима – Модрича» 1999. године основала је Рафинерија уља Модрича, које је преко тридесет година активно укључена у ауто спорт као спонзор возачима и клубовима који су рекламирали њена уља.

КАЈАК
Кајакашки клуб «Модрича» Модрича, је клуб који је основан 2000 године. Клуб није укључен у систем такмичења и окупља чланове које се не такмиче него се овим спортом баве рекреативно.

АУТО – МОТО – КАРТИНГ КЛУБ

СПОРТСКО РИБОЛОВНО ДРУШТВО ОПТИМА

СПОРТСКО ДРУШТВО ЗА ОДГОЈ И ЗАШТИТУ СИТНИХ ЖИВОТИЊА „ПОСАВСКИ ОДГАЈИВАЧ“ МОДРИЧА