Први Фудбалски клуб основан је у Модричи 1921.год, под називом Рогуљ. Прву фудбалску лопту, из Чехословачке (Прага), донио је Ђока Петровић, студент из Модриче (И.Карабеговић и други, Модрича са околином у прошлости стр. 430, Модрича 1986). Клуб 1923. године мијења назив у ФК «Зора» и под тим именом је дјеловао до 1927 када је због комунистичких идеја угашен, а исте године формира се нови клуб под називом «Олимпија» који је дјеловао до 1937 године када мијења име у «Добор» који престаје са радом са избијањем Другог свјетског рата.

У августу 1945. године формира се нови клуб под називом «Слога» који се под тим именом такмичи до 1952 године када мијења име у «Напредак». Фудбалски клуб «Напредак» Модрича 01.11.1967. године мијења назив у Фудбалски клуб «Модрича» и под тим именом се такмичи све до 1992 године када због избијања грађанског рата престаје са радом.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ «МОДРИЧА МАКСИМА»

У 1994 години долази до оживљавања спортске активности на подручју општине Модрича и тада долази до реактивирања Фудбалског клуба «Модрича» који тада уз назив Модрича, на захтјев генералног спонзора и главног, а једно вријеме и јединог финансијера Рафинерије уља Модрича носи и назив Максима, по имену познатог производа Рафинерије уља Модрича.

Стадион ФК „Модрича Максима“ носи назив „ДР МИЛАН ЈЕЛИЋ“, по имену покојног предсједника Републике Српске, заљубљенику у фудбал и модрички клуб. Стадион има наткривену трибину, рефлекторе, добре услове за спортске извјештаче, потпуно нове клупске просторије, свлачионице за играче, службена лица, канцеларије за госте…

098

Фудбалски клуб «Модрича Максима» до успостављања јединствене лиге на нивоу Босне и Херцеговине такмичио се у Првој лиги Републике Српске и 2003 освојио шампионску титулу. Од 2003. до 2010. године Фудбалски клуб «Модрича Максима» је био члан Премијер лиге Босне и Херцеговине, а у сезони 2007/2008 године освојио је првенство Босне и Херцеговине и домогао се шампионске титуле. Клуб је 2004. освојио Куп БиХ, а 2007. године Куп Републике Српске. У сезони 2009/2010 клуб је испао из Премијер лиге БИХ. Клуб се тренутно такмичи у Другој лиги Републике Српске, група Запад. Клуб располаже властитом школом фудбала, а у нижим селекцијама остварене су значајни резултати.

Сезона 2007/2008 - Шампионска екипа

Сезона 2007/2008 – Шампионска екипа

ЖЕНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ
Основан је 2013 године. Модричанке су биле шампионке Републике Српске и играле финале купа РС.  Клуб се тренутно такмичи у Премијер лиги БиХ за жене.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ВРАЊАК“ ВРАЊАК, основан је 1975 године на иницијативу заљубљеника у фудбал из Врањака. Клуб се такмичи у Региналној лиги Републике Српске, група Центар. Највећи успјех ФК „Врањак“ је такмичење у II лиги Републике Српске. Више пута освајач Општинског купа. Стадион ФК „Врањак“ има изграђену инфрастуктуру на којој могу да завиде много већи клубови. Нова свлачионица, наткривене трибине са 600 сједећих мјеста и аутоматске прскалице само су дио укупне инфраструктуре. Више о клубу можете видјети овдје.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ПАРТИЗАН“ КОПРИВНА, основан је јуна 1947 године на иницијативу руководства Омладинских радних бригада које су градиле пругу Шамац-Сарајево, а које су биле стациониране у Копривни. Прве утакмице и ватрено крштење клуб је имао са омладинским селекцијама тих бригада. Најбољи пласман клуб је остварио пласирајући се у шеснестину фунала Купа Републике Српске играјући са Слободом из Новог Града. Клуб се тренутно такмичи у 5. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „СЛОГА“ ДУГО ПОЉЕ, основан је 1973. године, а иницијатори и оснивачи клуба били су просвјетни радници: Миленко Поповић, Срето Ђурић, Мирко Јосиповић, Јанко Јевтић и група грађана. Прву званичну утакмицу «Слога» је одиграла у Дугом Пољу маја 1973 са «Пролетером» из Добриње. Клуб се такмичи у Региналној лиги Републике Српске, група Центар.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „СКУГРИЋ“ СКУГРИЋ, основан је 1947. године под називом «Задругар» а садашње име носи од 1996 године. Клуб се такмичи у Региналној лиги Републике Српске, група Центар.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „МЛАДОСТ“ БОТАЈИЦА, формиран је 1972 године. Један од оснивача и прве предсједник клуба био је Глигоревић Милан. Клуб се такмичи се у 5. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ПОСАВИНА“ МИЛОШЕВАЦ, основан је 1948 године. У такмичарској сезони 1997/98 година «Посавина» улази у јединствену Другу лигу Републике Српске, што је највећи успјех клуба.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ТРЕБАВАЦ“ ВРАЊАК, основан је 1990. године. Клуб се тернутно такмичи  у 5. лиги Републике Српске. Више о клубу можете видјети овдје.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „КЛАДАРИ ГОРЊИ“ КЛАДАРИ ГОРЊИ, је основан 2004. године и такмичи се у 4. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „СЛОГА 73“ ЖДРЕБАН, основан је 1973. године и тада је носио назив «Слога». Kлуб се тренутно такмичи у 5. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „МЛАДОСТ“ ДОБРИЊА, основан је 1996. године. Клуб се такмичи у 4. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ОМЛАДИНАЦ“ МОДРИЧА, основан је 2009. године. У сезони 2009/2010 клуб се укључио у систем такмичења и такмичи се у 5. лиги Републике Српске.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ЗАДРУГАР 04“ ТАРЕВЦИ, основан је 21. 04. 2004. године.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ „СКУГРИЋ 1964“ МИШИЋИ, клуб се тренутно такмичи у 4. лиги Републике Српске.